پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
احسان کاظمی
تعداد سوال: ۱
تعداد بازدید ۱۰۵
درود بر شما وقت بخیر سه روزه که گل لیراتا رو خریدم برگها دارن به شکل سبز خشک میشن دهانه گلدان چون کوچک بود خاک دور ریشه رو کم کردیم که راحت بره توی گلدان و آسیب نبینه. گلخونه موقعی که داشت جابجا میکرد یه سری ریز ریشه جزئی کنده میشد که ظاهرا طبیعی بود. دوستان میگن که شوک جابجایی مکانه میشه راهنماییم کنید. حالمون خرابه بخدا ممنون
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقت بخیر . لطفا یک تصویر کامل از گیاه و محل نگهداری آن کنار پنجره ارسال کنید . و بفرمایید نحوه ی آبیاری به چه صورت بوده؟ آیا خاک گلدان سبک و حاوی کوکوپیت و پرلیت است؟
کارشناس شماره ۱
گیاهی با این سایز باید در کنار پنجره ای با سایزی که در تصویر زیر مشاهده میکنید قرار داشته باشد . متاسفانه گیاه شما اصلا مناسب با محیط و فضایی که دارید نمیباشد (هم از نظر سایز و هم از نظر گونه گیاهی) . محیطی که دارید اصلا نمیتواند نیاز های گیاه را تامین کند و به همین علت گیاه فورا واکنش نشان داده است . محیط نگهداری گیاه را تغییر دهید و گلدان را به محیطی بزرگتر با ارتفاع سقف بلندتر منتقل کنید . گیاهانی مانند لیراتا و یوکا و باباآدم و سایر گیاهان برگ پهن ، باید در فضای بزرگ تری قرار داشته باشد . به گونه ای که علاوه بر نورگیر زیاد ، حداقل ۷۰ الی ۸۰ سانت از اطرافِ گیاه ، در تمام جهات ، فضای خالی وجود داشته باشد . برای این محیط میتوانید از گیاهانی مانند پتوس سبز یا اسکاندس سبز قیم دار ، برگ عبایی سبز ، سانسوریا سبز و یا دیفن باخیا و امثالهم استفاده کنید البته باز هم باید سایز گیاه را مد نظر قرار داده و به اندازه ی کافی فضا برای گیاه در نظر بگیرید .
احسان کاظمی
دلیل دیگهش میتونه تمیز کردن برگاش باشه ؟ برگهاشو با وازلین تمیز کردیم، ممکنه از وازلین باشه ؟ برگهایی که میریزه و خشک میشه، اگه جای گل و گلدان درست شه دوباره در میاد ؟
کارشناس شماره ۱
تمیز کردن برگها با هر ماده ی دیگری غیر از اب باعث آسیب دیدگی برگها میشود اما مهمترین عامل ناهماهنگیِ گیاه با محیط ِ نگهداری است . در محل هایی که برگها ریزش پیدا کرده اند برگ جدید نمیروید و به ندرت اتفاق میافتد ه در آن قسمتها برگ جدید ایجاد شود چون این گیاه غالبا عمودی است مگر اینکه ساقه از ان قسمتها یی که برگ ندارد قطع شود تا در آن قسمت جوانه های جانبی شروع به رشد نمایند. البته به شرط اینکه محیط نگهداری گیاه کاملا مناسب باشد . آیا خاک گلدان سبک است؟
احسان کاظمی
بنده متوجه این موضوع نشدم ولی چیزی که صاحب گلخونه به من گفتن، اینکه کف رو پوکه ریختن الباقی خاک خود گل در گلدان قبلی+ خاک گل و کوکوپیت با فرمایش شما من هم یه خورده شک کردم به خاک گل چون گلدون خیییلی سنگین شده. نظر و پیشنهاد شما چیه چیکار کنم؟ خاک رو عوض کنم؟
کارشناس شماره ۱
اگر خاک سبک نیست و بافت متوسطی دارد نیازی به تعویض ندارد مگر اینکه در زمان آبیاری ، آب خیلی دیر در خاک نفوذ کند ، که در این صورت بهتر است بافت خاک اصلاح شود و از خاکی با بافت متوسط که از زهکشی خوبی برخوردار است و آب به نرمی در آن نفوذ میکند ، استفاده شود .
احسان کاظمی
نفوذ آب اوکیه مشکلی نداره داروی تقویتی میشه بهش داد؟ به نظرتون میتونه شک جابجایی هم باشه؟
کارشناس شماره ۱
بله خب طبیعتا وقتی محیط جدید گیاه با محیط قبلی ، متفاوت باشد گیاه دچار شوک میشود . برای تقویت گیاه ( البته پس از برطرف شدن تنش و به ثبات رسیدن وضعیت گیاه) و قرار دادن گیاه در محیط مناسب ، میتوانید در بهار و تابستان هر سه هفته یکبار گیاه را با کود کلات آهن تغذیه کنید .