پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
محبوبه حاجی یی
تعداد سوال: ۹
تعداد بازدید ۱۰۷
سلام من یه یک گلدان شفلرا دارم که خودم قلمه زدم و کاشتم و مدت های طولانی است که نگهداری میکنم همیشه برگ هاش سبز و شاداب بوده و خوب مراقبت میکردم ولی امسال با توجه به اینکه اولین سال جابجایی ام است دیدم چند تا برگ در نقاط مختلف اش زرد شده و انگار که کم کم تعداد دیگه ای هم در حال زرد شدن است لطفا بهم بگید چکار کنم خیلی نگران اش هستم در ضمن انگار روی برگهاش یه چیزهای قهوه ای مانند میبینم چکار اش کنم ؟
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقت بخیر محیط فعلی گیاه از نظر نور و تهویه چه وضعیتی دارد شفلرا به نور زیاد و هوای تازه نیاز دارد لطفا یک عکس کامل ازسال کنید که در آن، محل قرارگیری گلدان و فاصله ی آن تا پنجره مشخص باشد .
کارشناس شماره ۱
وجود نقاط قهوه ای رنگ روی برگها میتواند نشانه ی وجود آفت یا بیماری باشد . گلدان را به پنجره نزدیکتر کنید این میزان نور برای گیاه کافی نیست . البته اگر پنجره جنوبی نباشد ، نور مورد نیاز گیاه تامین نخواهد شد . گلدان باید در کنار پنجره ی نورگیر ( و دور از وسایل گرمایشی ) قرار داشته باشد. آیا غبارپاشی انجام میدهید ؟ لطفا تصویری واضح از لکه ی روی برگ ارسال کنید .
محبوبه حاجی یی
سلام لکه نبود یه جور دونه های سفید که با دست پاک میشد ولی چیزی که بیشتر منو نگران میکرد اون حالت چسبنده روی برگ بود که اونم با پنبه نمدار پاک کردم و برطرف شد الان هم خیلی مراقبت میکنم در طول روز هم سعی میکنم لای پنجره را باز کنم که هوار بخورد ولی آیا گلم نیاز به کود هم دارد؟
کارشناس شماره ۱
در این فصل نیاز به کوددهی ندارد اما اگر خاک گلدان نیاز به تغذیه داشته باشد میتوانید از اوایل بهار کوددهی با کود کامل را بصورت ماهی یکبار انجام دهید . به این نکته توجه داشته باشید که اگر گیاه در بهار و تابستان رشد خوبی دارد ، کوددهی را انجام ندهید زیرا بیشبود کود میتواند در رشد گیاه اختلال ایجاد کند .
محبوبه حاجی یی
سلام روزتون خوش ببخشید یه سوال از خدمتتون داشتم دیروز از یه فرد گل فروش شنیدم میگفت گلها با آب سیب زمینی آبیاری ی میکنم میگذارم سیب زمینی بپزه بشه لعاب دار بعد با اون گلها را آبیاری میکنم میخواستم ببینم اصلا این کار درسته و اگه هست شامل همه گلها میشه به همه گلها میشد داد؟
کارشناس شماره ۱
سلام وقت بخیر . خیر ، ابیاری با موادی اینگونه و یا شیر و یا استفاده از تفاله ی چای و پوست موز و موادی اینچنینی نه تنها برای گیاهان مفید نیست بلکه به مرور باعث بروز آلودگی در خاک و فساد خاک و آسیب دیدن گیاه میشود . بنابراین بهتر است گیاهان را با آب ساده آبیاری نمایید و اگر گیاه به مواد غذایی نیاز داشت از کودهای مورد نیاز ( در صورت لزوم ) آنهم در فصل رشد ، استفاده کنید .
محبوبه حاجی یی
سلام شبتون خوش ببخشید من قبل هم برای گل شفلرا کامنت گذاشتم الان سوال دارم از خدمتتون با توجه به اینکه گل من داخل آپارتمان است و سعی در مراقبت درست از گلم دارم ولی کما و کان برگ هاش تک و توک گاهی زرد میشه و اون دونه های قهوه ای که با پنبه قابل پاک شدن است روی برگ هاش میزنه این نگرانم میکنه میخوام بزارم اش تو بالکن میترسم گل شوک بشه و کلا خشک بشه کود تقویتی نمیشه بهش بدم ؟
کارشناس شماره ۱
سلام وقت بخیر . این فصل زمان کوددهی نیست . گیاه مشکل ناسازگاری با محیط دارد و محیط نگهداری برای این گیاه مناسب نیست . لا توجه به فصل نیز فعلا صلاح نیست گیاه را ( حداقل تا اواسط اسفند ) به فضای آزاد منتقل کنید. البته انتقال به فضای آزاد تابع شرایط آب و هوایی است . اگر در شهری که زندگی میکنید در اواسط اسفند ماه هوا از نظر سرما ، ملایم شد و خطر یخزدگی برطرف شده بود میتوانید گلدان را به فضای آزاد منتقل کنید.