پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت

غزاله زجاجی

تعداد سوال: ۳

کنه در سانسوریا ویژه

تعداد بازدید ۱۶۴

سلام. مدتیه که برگهای سانسوریام شل شدن. بعضی هاشون خم شدن. ۲ روز پیش ۲ تا از برگهاش که بهم وصل بودند اتقدر شل شدن که افتادند. تهشونو که نگاه کردم دیدم پر از کنه هست. (فکر کنم کنه باشه) ریشه اش هم فقط حدود ۲ سانت بود و حدود ۲ سانت ته برگ هم زرد شده بود. نمیدونم برای سم‌پاشی دیر نیست. دقت که کردم همه برگها تو خاک شلند و راحت تکون میخورند. اون دو تا برگ هنوز روی زمینه. کنه هاش رو زیر آب شستم. بکارمش تو خاک؟ گیاه رو سم پاشی کنم؟ چه سمی؟ چند بار؟ به برگها هم بزنم؟ خاک رو کامل سم پاشی کنم؟ مدتیه که هر ۲۰ روز یکبار بهش آب میدم. الان وقت آب دادنش هست. یک سال پیش خریداری شده. مرتب قارچ زد و سم قارچ کش زدم بهش. الان مدتیه که قارچ کش بهش ندادم. البته حدود ۱ ماه پیش ۱ بار بهش کود مایع تقویتی دادم. توی این ۱ سال فقط چند بار از این کود دادم پایین برگها هم لکه های نارنجی هست.

تصویر ارسالی
۱۴۰۳-۱۱-۱۴ ۲۲:۰۲:۳۴

کارشناس شماره ۱

تعداد سوال: ۰

سلام وقت بخیر ، لطفا از حشراتی که در خاک مشاهده کردید عکس ارسال کنید ؟

۱۴۰۳-۱۱-۱۴ ۲۲:۲۳:۱۱

غزاله زجاجی

تصاویر ارسالی
۱۴۰۳-۱۱-۱۴ ۲۲:۴۰:۰۲

کارشناس شماره ۱

گیاه را بصورت کامل از خاک خارج کنید و ریشه را کاملا بشویید . اگر گیاه ریشه هایش را از دست داده انرا مدتی در آب قرار دهید تا ریشه زایی مجددا انجام شود البته به محض اینکه گیاه نوک ریشه زد آنرا از آب خارج کنید و به خاک منتقل کنید . اما در صورتی که در زمان خارج کردن گیاه از خاک مشاهده کردید که ریشه ها آسیب دیده و ناسالم هستند قسمتهای آسیب دیده را جدا کنید و برگهایی که آسیب دیده اند را نیز تا نیمه جدا کنید و بعد گیاه را در گلدانی کوچکتر و با خاک تازه بکارید تا جوانه های جدید شروع به رشد نمایند . افراط و تفریط در آبیاری و استفاده از کودها و سموم بصورت بیش از اندازه و زمانی که گیاه نیازی به اینگونه مواد ندارد میتواند گیاه را دچار آسیب کند . گلدانها را در محیطی با تهویه ی عالی و نور کافی قرار دهید. آبیاری را باید زمانی انجام دهید که خاک گلدان نسبتا خشک شده باشد میتوانید برای تست خشکی خاک از سيخ چوبی استفاده کنید. فعلا نیازی به سمپاشی نیست .حشره ی در تصویر کنه نبوده ، خرخاکی است که بعلت رطوبت زیاد و خاک الوده در خاک شروع به فعالیت کرده است .

۱۴۰۳-۱۱-۱۵ ۱۵:۴۱:۴۱

غزاله زجاجی

گفتین حشره، خرخاکی هست و به علت آبیاری زیاد ایجاد شده. ولی من هر ۲۰ روز یکبار بهش آب میدم. البته حدود ۵ لیوان که سیراب بشه و آب اضافی زیر گلدون رو خالی میکنم. من ۳ ماه پیش چند تا برگ سانسوریا رو که البته قسمتهاییش خراب بود رو قسمتهای سالمش رو حدود ۱۰ سانتی برش ۸ ای دادم و در آب گذاشتم. هر چند روز یکبار یکیش خراب شد. فقط یکیش بعد ۲ ماه یه ریشه کوچک داد که اون ریشه هم بعد چند روز از بین رفت. هر ۳ روز یکبار حدودا آب رو عوض میکردم چون لچ میفتاد‌. البته گیره نزدم که بالا وایسته. گفتین همه ریشه ها رو بشورم. اگه حتی یه ریشه کوچک سالم داره رو مستقیم بکارم؟ اونی که پایینش زرد شده رو ببرم و هشتی برش بدم و در آب بذارم؟ گیره هم بزنم؟ البته گفتم دفعه قبل اصلا ریشه نداد تو آب. خاک این گلدون رو بریزم دور؟ بعد برش ته برگ، اول بذارم دو روزی تهش خشک بشه و بعد تو آب بذارم؟ پریروز که دیدم تهش حشره داره، کلی زیر آب شستم ولی با شستن کامل خارج نشدند. کلی هم تکونش دادم و دوباره شستم ، بازم چند تا خارج شد. نمیدونم کامل خارج شد یا نه. اگه حشره ای بمونه توش، وقتی تو آب میذارم که ریشه بده، میاد بیرون؟ مشکلی پیش نمیاد؟ همه برگها رو توی یه ظرف بذارم که ریشه بزنه اشکال نداره؟ کی میتونم به همین گلدون منتقلشون کنم؟ توی چه خاکی منتقلشون کنم؟ برگهایی که چند روز است جدا شده و کمی زرد شده رو هم میتونم برش بدم و بذارم تهش خشک بشه و تو آب بذارم؟ البته یکیش فکر کنم دیر شده و تا بالا کمی زرد شده. توی عکس خیلی به نظرم واضح نیست. مطمینین که خرخاکی هست و کنه نیست؟ یه عکس میفرستم. سمت راستی ۱ هفته پیش در اثر بازی بچه هام کنده شد و ۲ سانتی از پایینش هنوز تو گلدونه

تصاویر ارسالی
۱۴۰۳-۱۱-۱۵ ۱۹:۱۲:۲۱

کارشناس شماره ۱

منظور از آب و رطوبت زیاد ، فقط میزان آبیاری نمیباشد بلکه هر عاملی که باعث شود رطوبت بیش از اندازه در خاک باقی بماند برای گیاه مشکل ساز خواهد شد ، عواملی مانند بزرگ بودن گلدان و عمق زیاد گلدان نسبت به حجم ریشه، عدم تهویه ی مناسب محیط، بافت نامناسب خاک و نوسانات دمای محیط و ... از عواملی هستند که باعث میشود رطوبت زیاد در خاک باقی بماند .

۱۴۰۳-۱۱-۱۵ ۱۹:۵۳:۰۳

کارشناس شماره ۱

لزج شدن آب بعلت دمای نامناسب محیط است دمای بالا و نوسان دمای محیط میتواند باعث لزج شدن آب و آسیب دیدن گیاه شود

۱۴۰۳-۱۱-۱۵ ۲۰:۰۰:۳۱

کارشناس شماره ۱

فقط از برگهایی که سالمتر هستند قلمه بگیرید و قلمه ها را به قطعات ۱۵ سانتی برش بزنید . نیازی به برش هشتی نیست . قسمتهای زرد و آسیب دیده ی برگ حذف شود .

تصاویر ارسالی
۱۴۰۳-۱۱-۱۵ ۱۹:۵۵:۵۴

کارشناس شماره ۱

همه ی برگها را در یک ظرف بگزارید به صورتی که خیلی بهم نزدیک نباشند . خاک مخصوص سانسوریا در بازار موجود است میتوانید از این خاک استفاده کنید. خاک قبلی را دور بریزید . این گلدان سایزش بزرگ است. قلمه ها بعد از ریشه دار شدن باید در گلدان کوچک متناسب با حجم ریشه کاشته شوند.

۱۴۰۳-۱۱-۱۵ ۲۰:۰۳:۳۴

غزاله زجاجی

میتونم بعضی از برگها رو فقط پایینش که خراب هست رو بزنم و بقیه اش رو کامل در آب بذارم؟ یعنی کوچکش نکنم. باید برگها رو با چیزی بالا توی آب نگه دارم که به ته ظرف نچسبه؟ این لکه های روی برگ چیه که توی عکس زیر هست؟ باید قسمتهایی که از این لکه ها دارند رو جدا کنم؟

تصاویر ارسالی
۱۴۰۳-۱۱-۱۶ ۱۱:۵۶:۱۲

کارشناس شماره ۱

خیر باید برگها را به اندازه ای که بیان شد قطع کنید تا ریشه زایی انجام شود . اگر برگها را بصورت قلمه های کوچکتر تقسیم نکنید احتمال ریشه زیایی بسیار کم خواهد شد ، هرچند با توجه به اینکه اکثر برگها چروکیده و حالت لوله ای پیدا کرده اند باز احتمال ریشه زایی کم است و تنها ان قسمت از برگها که آسیب ندیده اند و سالم هستند توانایی ریشه دار شدن دارند . نیازی نیست برگها را با چیزی نگهدارید . همین که آنها را در اب قرار دهید کافیست . لکه ها در اثر بیماری قارچی و و وجود آفت و شرایط نامساعد محیطی دچار این لکه ها شده اند و البته خاکی که در تصویر مشاهده میشود بسیار بی کیفیت و نامرغوب است.

۱۴۰۳-۱۱-۱۶ ۱۲:۱۰:۵۹

غزاله زجاجی

پایین اکثر برگها از این لکه ها هست. یعنی به این خاطر پایین اکثر برگها رو قطع کنم؟ چون ممکنه ریشه سالمی داشته باشند. چون می خواستم برگهایی که کمی ریشه سالم دارند رو به طور درسته به خاک جدید منتقل کنم. سانسوریام مرتب دچار قارچ شد و من هم مرتب قارچ کش بهش زدم. فقط قسمتهای آسیب دیده رو قطع نکردم. چون در اون صورت باید بیشتر برگها رو قطع میکردم. الان این لکه ها فقط اثر قارچ هستند؟ یعنی دیگه منتقل نمیشن؟ یا همه این لکه ها رو حذف کنم که در اون صورت باید شاید همه برگها رو قلمه بگیرم و هیچ برگ بزرگی نباشه. دلیل لوله ای شدن برگها چیه؟ قبلا این طور نبود؟ ۲۰ روز یکبار آب دادن من درست بود؟ یا چون ریشه ها کوتاه شده بودند، باید زود به زود آب میدادم و به خاطر این چروک شدند؟ قلمه ها رو بذارم ۲ روزی قسمتهای برش خورده شون خشک بشه؟

تصاویر ارسالی
۱۴۰۳-۱۱-۱۶ ۱۲:۳۰:۳۱

کارشناس شماره ۱

اگر برگها سالمند و ریشه دارند نیازی به قطع کردن برگ نیست . البته لکه های ناشی از قارچ و نگهداری نامناسب که در قسمت پایین گیاه مشاهده میشود بصورت دائم روی گیاه باقی میماند و از بین نمیرود . بهر حال برای احیاء مجدد گیاه و رشد سریعِ پاجوش ، بهتر است برگها کوتاه شوند تا انرژی گیاه صرف توسعه ی ریشه شود . اینکه گیاه بصورت مداوم به قارچ مبتلا میشده بعلت شرایط نامناسب نگهداری و خاک نامناسب میباشد و زمانی که شرایط محیطی و شرایط نگهداری گیاه بهبود پیدا نکند استفاده از قارچ کش( حتی به دفعات ) موثر نخواهد بود . لوله ای شدن برگها در اثر آبیاری نادرست و یا آسیب دیدن ریشه و یا نوسانات ناگهانی دما ایجاد میشود . نیازی به خشک شدن و پینه بستن انتهای قلمه نیست و میتوانید قلمه ها را بلافاصله پس از برش در اب یا خاک قرار دهید . اگر شرایط محیطی مناسب نباشد قلمه ها حالت ژله ای و پوسیده شده و از بین خواهند رفت .

۱۴۰۳-۱۱-۱۶ ۱۳:۳۴:۳۸

غزاله زجاجی

پس لکه های ناشی از قارچ مشکلی برای گیاه پیش نمیاره و فقط از لحاظ ظاهری زشته؟ به خاطر سرما همیشه پنجره ها بسته ست و گیاه تهویه نداره. اگر هم باز کنم،نوسانات دمایی گیاه رو خراب نمیکنه؟ گلدون متناسب با ریشه مثلا عمق چقدر؟ مرتب باید به گلدون بزرگتر ببرم؟

۱۴۰۳-۱۱-۱۶ ۲۰:۲۴:۳۴

کارشناس شماره ۱

بله . پنجره را صبح تا ظهر که دما ملایمتر است باز بگزارید . تناسب ریشه با گلدان یعنی اینکه وقتی گیاه در داخل گلدان قرار میگیرد ریشه در گلدان فشرده نباشد و هم اینکه بیش از حد ( زیاده از حد) در اطراف ریشه فضای خالی وجود نداشته باشد . هرزمان ریشه در گلدان پر شد و از زیر گلدان بیرون زد گلدان را با گلدانی که یک سایز بزرگتر است تعویض کنید . هر چه ریشه ها در گلدان پرتر باشند گیاه بیشتر پاجوش خواهد زد .

۱۴۰۳-۱۱-۱۶ ۲۱:۵۲:۵۲
کافه گلدون

کافه گلدون از سال 96 با نام گلدوناریوم فعالیت خود را  آغاز کرد و در سال 97  کافه گلدان ، با تیم جوانی متشکل از متخصصین حوزه های مدیریت کسب و کار، کشاورزی، بازاریابی، روانشناسی و معماری، به راه اندازی وبسایت کافه گلدون پرداخت تا منبعی جامع برای تمامی دوست داران گل و گیاه باشد.
درباره ما

تلفن ثابت: ۰۲۱۷۱۰۵۳۱۹۳

کانال تلگرام و پیج اینستاگرام:
cafegoldoon_com@