پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت

سودابه شعبانی

تعداد سوال: ۱

پوسیدگی ریشه ویژه

تعداد بازدید ۶۰

سلام وقت بخیر. من حدود سه ماه پیش از نمایشگاه یه فیکوس بلک خریدم. اول پشت پنجره جنوبی بود. برگاش یدون یدون میریخت گفتم احتمالا به خاطر جابه جایی. بعد یک هفته از خریدش من حدودا دوهفته خونه نبودم. خونم تهران. هوای خونه خوب نبود وفتی رسیدم از بقیه گل ها جدا کردمش و پشت پنجره غربی بردمش. تمام برگ های پایینش ریخت بود. باد کولر بهش نمیخوره براش جزیره هم درست کردم. امینو اسید اهن نیتروزن 121236 و قارچ کشهم با فاصله بهش دادم. اماشرایط بدتر شد. برگ جدید داد اما ساقه هاتغییر شکل دارند میدند. امروز از گلدان خارجش کردم. عکس از ریشه و ساقه براتون میذارم. ریشه پوسیده هم داشت.

تصویر ارسالی
۱۴۰۴-۰۶-۱۳ ۱۲:۴۲:۴۰

کارشناس شماره ۱

تعداد سوال: ۰

سلام وقت بخیر . فیکوس ها گیاهانی هستند که از نظر نور و تهویه ی محیط بسیار پرتوقع هستند . ناکافی بودن نور و تهویه ی نامناسب محیط باعث ریزش برگها و ضعیف شدن گیاه و به مرور حتی از بین گیاه میشود . گیاه را به محیطی با نور بیشتر متتقل کنید یا از پرژکتور افتابی پرنور برای گیاه استفاده کنید اما بابت تهویه باید حداقل دو سوم از روز به گیاه هوای تازه برسانید و اصلا در محیط کاملا بسته حتی برای مدت زمان کوتاه قرار نداشته باشد . کوددهی را فعلا متوقف کنید . آبیاری را زمانی انجام دهید که خاک گلدان نسبتا خشک شده باشد و در فصل رشد حتما گیاه را کاملا سیراب نمایید. اگر خاک گلدان سبک است انرا اصلاح کنید و از خاکی با بافت متوسط استفاده کنید خاک نباید حاوی کوکوپیت وپرلیت باشد. تهویه ی نامناسب محیط و نادرست بودن آبیاری از مهمترین عواملی هستند که باعث ایجاد پوسیدگی ریشه ویا شیوع بیماری قارچی شود . قسمتهای آسیب دیده ی ریشه را حذف کنید و اجازه دهید کمی ریشه در هوای ازاد بماند تا رطوبت اضافی ان از بین برود و بعد مجددا گیاه را در گلدان کوچکتر متناسب با حجم ریشه و خاک تازه طبق مواردی که بیان شد بکارید . دو سه روز بعد از کاشت گلدان را در محیطی نسبتا سایه با نور ملایم و دمای یکنواخت و تهويه ی عالی قرار دهید و بعد از ان گلدان را به مکان پرنورتر منتقل کنید . از هیچ کودی فعلا استفاده نکنید . آبیاری اول را بلافاصه بعد از کاشت گیاه با قارچ کش انجام دهید . قبل از کاشت مجدد

محصولات پیشنهادی برای مشکل این گیاه
قارچ کش (Fungicide)
۱۴۰۴-۰۶-۱۴ ۱۱:۵۸:۵۶

کارشناس شماره ۱

تصاویر ارسالی
۱۴۰۴-۰۶-۱۴ ۱۳:۴۲:۱۷

سودابه شعبانی

این نوری که الان دارند براش کم؟ پشت پنجره جنوبی منتقلش کنم؟ مشخصات خاکشون میفرمایید. بعد کاشت کجا بذارم تو سایه بمون؟ساقشم اسیب دید ازش قلمه نگیرم؟اگر جای کاشت تو خاک مستقیم تو اب با قارچ کش بذارم چطور؟ چون انگارریشه اسیب دید و به ساقه هم اب رسانی کم

۱۴۰۴-۰۶-۱۴ ۱۴:۲۶:۵۵

کارشناس شماره ۱

بله این نور کافی نیست . درست است که جهت پنجره جنوبیست اما گاهی اوقات فرم و سایز پنجره به گونه ایست که نمیتواند تیاز گیاهانی که به نور زیاد نیاز دارند و یا برگهای بزرگی دارند را تامین کند . بافت خاک گلدان باید متوسط باشد میتوانید از ترکیب خاکبرگ و کمی خاکباغچه و پیتماس و کمی ورمی کمپوست استفاده کنید . اگر تغییر آسیب و رنگ ساقه به اندازه ای باشد که به بافت درونی و آوندها نیز سرایت کرده باشد متاسفانه گیاه از بین رفته و چنانچه قسمتهای بالایی ساقه کاملا سالم باشد فقط میتوانید آن قسمتها را جدا کنید و در آب ساده ، یا خاک مخصوص قلمه ، مجددا ریشه دار کنید . به این نکته توجه داشته باشید که اگر قلمه ای که برداشت میکنید کاملا سالم و سلامت نباشد ، قبل از ریشه دار شدن خواهد پوسید و ازبین میرود .

۱۴۰۴-۰۶-۱۴ ۲۱:۴۴:۳۲

سودابه شعبانی

ممنونم. کارهایی که گفتید انجام دادم. برای نورشم بردمش دقیقا کنار پنجره جنوبی بزرگتر. فقط اینکه نورش بهتر از پشت پرده بهش برس یا نه پرده هم نباش؟

۱۴۰۴-۰۶-۱۶ ۱۲:۱۹:۴۷

کارشناس شماره ۱

بدون پرده ، اما دقت داشته باشید که دما و تهویه ی محیط را نیز کنترل کنید تا زمان ظهر که شدت تابش زیاد است و دما بالاست برگها و ساقه دچار آسیب نشود . یا نور با شدت روی بدنه ی گلدان نیافتد زیرا باعث گرم شدن گلدان و خاک و آسیب به ریشه خواهد شد .

۱۴۰۴-۰۶-۱۶ ۲۰:۵۸:۳۷
کافه گلدون

کافه گلدون از سال 96 با نام گلدوناریوم فعالیت خود را  آغاز کرد و در سال 97  کافه گلدان ، با تیم جوانی متشکل از متخصصین حوزه های مدیریت کسب و کار، کشاورزی، بازاریابی، روانشناسی و معماری، به راه اندازی وبسایت کافه گلدون پرداخت تا منبعی جامع برای تمامی دوست داران گل و گیاه باشد.
درباره ما

تلفن ثابت: ۰۲۱۷۱۰۵۳۱۹۳

کانال تلگرام و پیج اینستاگرام:
cafegoldoon_com@