فریاد بازنشستگان کارگری: معوقات ما را پرداخت کنید؛ اقساط بانکی عقب افتاده است!

بازنشستگان تامین اجتماعی در سراسر کشور، در تماس‌های مکرر با رسانه‌ها، بار دیگر صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان رساندند. آن‌ها با اشاره به گذشت چهار ماه از سال جدید، از عدم تعیین زمان دقیق برای پرداخت معوقات دو ماه ابتدایی سال گلایه کرده و خواستار شفاف‌سازی هرچه سریع‌تر از سوی سازمان تامین اجتماعی هستند.

به گزارش ایلنا، یکی از بازنشستگان خانم که سرپرستی یک خانواده سه نفره را بر عهده دارد، در این خصوص اظهار داشت: «چهار ماه از سال سپری شده، اما هنوز هیچ خبری از زمان پرداخت معوقات فروردین و اردیبهشت نیست. این در حالی است که با گذشت هر روز، ارزش واقعی این مبالغ به دلیل تورم فزاینده، کاهش می‌یابد و قدرت خرید ما هر لحظه کمتر می‌شود.»

بی‌خبری از زمان پرداخت معوقات و افزایش مشکلات مالی

این بازنشسته متذکر شد که سازمان تامین اجتماعی در سایر زمینه‌ها اطلاع‌رسانی گسترده‌ای در فضای مجازی دارد، اما در مورد مهم‌ترین دغدغه بازنشستگان یعنی زمان پرداخت معوقات مزدی، سکوت کرده است. این بی‌تفاوتی، نارضایتی عمیقی را در میان جامعه بازنشستگان ایجاد کرده است.

وی با یادآوری اینکه بازنشستگان در دوران اشتغال، ماهانه سی درصد از حقوق خود را به عنوان حق بیمه به صندوق تامین اجتماعی واریز کرده‌اند تا در دوران پیری با مشکلات مالی مواجه نشوند، افزود: «اقساط بانکی‌ام عقب افتاده است. بانک‌ها در دریافت مطالبات خود هیچ گذشتی ندارند و آبروی بازنشستگان را در معرض تهدید قرار می‌دهند. حتی گاهی حساب‌های بانکی برای وام‌های عقب‌افتاده مسدود می‌شود، در حالی که ما برای دریافت پول خودمان باید ماه‌ها انتظار بکشیم.»

تلگرام خبر

پاسخ‌های مبهم سازمان تامین اجتماعی

بازنشسته‌ای دیگر نیز از تماس‌های بی‌نتیجه خود با سامانه ۱۴۲۰ سخن گفت: «هر چقدر تماس می‌گیرم، پاسخ روشنی دریافت نمی‌کنم؛ فقط می‌گویند زمان پرداخت معوقات هنوز مشخص نشده است.» این پاسخ‌های مبهم، بر نگرانی‌ها و سردرگمی بازنشستگان افزوده است.

او تاکید کرد که هرگونه کسری بودجه در سازمان تامین اجتماعی، به هیچ وجه نباید به ضرر بازنشستگان تمام شود و آن‌ها نباید تاوان این مشکلات را بپردازند. بازنشستگان تنها خواهان دریافت حقوق و معوقات قانونی خود هستند و توقعی بیش از آن ندارند.

زندگی با حداقل‌ها و فشار اقتصادی

این مستمری‌بگیر کارگری در ادامه به وضعیت معیشتی خود اشاره کرد و گفت: «من با حقوق ۱۸ میلیون تومانی، مجبورم شبانه‌روز خانه‌نشین باشم تا مبادا هوس خرید یک کیلو میوه به سرم بزند یا مجبور شوم فامیل و آشنا را به خانه دعوت کنم.» این اظهارات، عمق مشکلات اقتصادی و فشار معیشتی بر بازنشستگان را نشان می‌دهد.

او در هفدهم خرداد ماه، در حالی که تنها دو هفته تا پایان ماه و موعد پرداخت حقوق باقی مانده، با اضطراب می‌گوید: «فقط ۲ میلیون تومان در حساب بانکی‌ام دارم. با این مبلغ ناچیز چگونه می‌توانم تا پایان ماه زندگی کنم؟!» این سوال، دغدغه هزاران بازنشسته‌ای است که با حقوق‌های اندک و معوقات پرداخت نشده، روزگار سختی را سپری می‌کنند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا