پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
محدث جعفری
تعداد سوال: ۱
تعداد بازدید ۳۴۲
حدود نه ماه هست که این گلدان شفلرا رو دارم. خیلی عالی رشد میکرد. الان یک ماهه که برگ هاش قهوه ای میشن و میریزن. فکردم شاید چپن زیر پنجره است جاش گرمه. و به جای دورتر از پنجره منتقل کردم. ولی همچنان درحال برگ ریزان و قهوه ای شدن هست
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقت بخیر. لطفا بفرمایید نحوه ی آبیاری به چه صورت هستش؟
محدث جعفری
سلام. قبلا هفته ای یک بار اندازه نصف بطری خانواده اب میدادم. از وقتی هوا گرم شد سه چهار روز یک بار دو لیوان آب میدم
کارشناس شماره ۱
اگر در زمان آبیاری ، آب از زیر گلدان خارج نمیشود یا اینکه آب در سطح خاک ، آهسته و دیر به داخل خاک نفوذ میکند ، مشکل در آبیاری نادرست یا زهکش ، است .
کارشناس شماره ۱
سعی کنید گیاه در محیطی با تهویه ی خوب و دمای یکنواخت قرار داشته باشد . ایا روی تنه یا زیر بر ها اثری از آفت مشاهده میکنید ؟
محدث جعفری
خب شما بفرمایید آبدهی صحیح چ جوریهظ؟ تچ رو خدا من خیلی این گلدونمو دوس دارم. خیلی پر بود برگ هاش. الان داره همش از بین میره. نمیشه حضوری ببینین؟
کارشناس شماره ۱
میزان آبیاری با توجه به فصل و جنس گلدان و بافت خاک و همچنین محیطی که گیاه در آن نگهداری میشود ، متغییر است و نمیتوان دستورِ خاصی را برای تمام گیاهان اعمال نمود اما بهترین روش برای تعیین زمان آبیاری در فصل رشد (بهار و تابستان ) اینست که هر زمان خاک گلدان نسبتا خشک بود گیاه را سیراب کنید. آب زیرگلدانی را همواره خالی کنید و سعی کنید گیاه در محیطی با تهویه ی خوب قرار داشته باشد . محیط نوسان دما نداشته باشد .
محدث جعفری
ببینید جسارتا این توضیحات کلی رو من از تو اینترنت هم میتونستم بخونم. من پیغام دادم تا بتونم منحصرا در مورد گلدون خودم مشاوره بگیرم.
کارشناس شماره ۱
پاسخ منحصرا در مورد گیاهِ شماست . لطفا راهکارها را انجام دهید . وقتی گیاه دچار آسیب میشود باید راهکارها را انجام دهید و مدتی به گیاه زمان دهید تا ریکاوری شود . شفلرا گیاهی نوردوست و رطوبت دوست است و محیط نگهداری اش باید از تهویه ی خیلی خوبی برخوردار باشد . باید چنین محیطی برای گیاه فراهم کنید در غیر اینصورت گیاه به مرور از بین خواهد رفت .
محدث جعفری
ممنونم. الان چ میران آب باید بهش بدم؟ یک لیوان کافیه تو هر سه چهار روز یک بار؟ برای نور هم دوباره ببرش زیر پنجره من فکر میکردم چون تابستونه و نور مستقیم برگ هاش دارن میسوزن از پنجره دورش کردم. آفت کش بزنم بهش؟
کارشناس شماره ۱
قبل از آبیاری خاک را تست کنید . زمانی که میخواهید اب بدهید ، انقدر آب در گلدان بریزید که مقداری از زیر گلدان خارج شود . بله نزدیک پنجره بگزارید اما بهتره پنجره در اوقاتی از روز باز باشد زیرا این گیاه به محیطی با تهویه ی خوب نیاز دارد . اگر تراس کاملا سایه دارید ، بهتره در بهار و تابستان آنرا در تراس قرار بدید و پاییز و زمستان آنرا به داخل منتقل کنید . آیا روی تنه و یا زیر برگها نشانه ای از آفت مشاهده میکنید؟
محدث جعفری
ممنون از توضیحاتتون. نشانه آفت چه مدلیه؟ نمیدونم
کارشناس شماره ۱
آفات علائم متفاوتی روی گیاه ایجاد میکنند ، بعنوان مثال وجود لکه های قهوه ای یا سیاه ، تار عنکبوت روی تنه یا در زیر برگها و چروک شدن برگهای جوان یا توقف رشد جوانه ها و یا هر نشانه ای که روی گیاه بصورت غیر عادی، مشاهده میکنید میتواند دلیل بیماری یا وجود آفت باشد .