پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
مسعود شکری
تعداد سوال: ۱
تعداد بازدید ۱۳۰
سلام من گیاه لیندا رو جلوپنجره توی یه خونه شمالی گذاشتم ولی مدتی هست که برگاش مثل قبلا رو به بالا نیست و افتادگی داره و سرحال نیست ساقه و پیاز گیاه هم یکمچروکشده بعضی از برگهای گیاه همزردشدن لطفا راهنمایی کنید که چیکارش کنم
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقت بخیر لطفا بفرمایید نحوه ی آبیاری به چه صورت و چه مقدار است؟
مسعود شکری
۱۰ روز یکبار تقریبا ۱/۵ لیتر
کارشناس شماره ۱
اگر خاک گلدان کوکوپیت و پرلیت باشد باید تعویض شود چون به ریشه آسیب میرساند و به مرور باعث از بین رفتن گیاه میشود . لیندا گیاهی نوردوست است و به محیطی با تهویه ی خوب نیاز دارد . افراط و تفریط در آبیاری، خاک نامناسب، تهویه ی نامناسب محیط باعث شیوع بیماری قارچی یا پوسیدگی در گیاه شده و باعث از بین رفتن آن میشود . بین دو آبیاری اجازه دهید خاک گلدان نسبتا خشک شود و بعد آبیاری را انجام دهید. با توجه به سایز گلدان، حداقل یک سوم از خاک در عمق ، باید نسبتا خشک شده باشد و بعد آبیاری انجام شود. میتوانید برای تست خشکی خاک از سيخ چوبی استفاده کنید.
مسعود شکری
پیشنهاد شما استفاده از چه خاکیه و اینکه کود یا قارچ کش لازم نداره؟
کارشناس شماره ۱
ترکیبی از خاکبرگ و خاکباغچه به نسبت ۳ به ۱ . یعنی سه قسمت خاکبرگ و یک قسمت خاکباغچه . بعد از تعویض خاک تا دو ماه نیازی به کود ندارد . کوددهی از اول بهار تا اواخر تابستان با کود کامل ماهی یکبار انجام شود . البته کوددهی باید زمانی انجام شود که وضعیت گیاه بهبود یافته باشد .
کارشناس شماره ۱
برگهای زرد شده را جدا کنید . آیا روی گیاه آب اسپری میکنید ؟
مسعود شکری
نه ولی یه مدت حشرات سفید مثل آرد روی برگ ها زده بود از گلخونه محلمون یدونه محلول گرفتم چند بار روی برگها اسپری کردم و چند بار هم قارچ کش روی برگها اسپری کردم
کارشناس شماره ۱
شپشک ارد الود بوده که بعلت تهویه ی نامناسب محیط و یا نوسان دمای محیط و رطوبت زیاد ، شیوع پیدا کرده است . تهویه ی نامناسب محیط علاوه بر آسیب رساندن به گیاه باعث شیوع افات و بیماری نیز میشود .
مسعود شکری
الان با توجه به وضعیت کلی گیاه پیشنهاد شما برای رفع مشکلات و سلامت و سر حال شدن لیندا من چیه؟ ممنونم
کارشناس شماره ۱
با توجه به مشکلات پیش امده ، علاوه بر تعویض خاک و چک کردن وضعیت ریشه، باید حتما گیاه را در محیطی با نور و تهویه ی خوب قرار دهید . سعی کنید گیاهان را هم از نظر سایز و هم از نظر نوع و گونه ی گیاهی ، به نحوی انتخاب کنید که با محیط و شرایطی که دارید سازگار باشند در غیر اینصورت هم گیاه از بین خواهد رفت و هم هزینه ای که بابت گیاه کرده اید به هدر خواهد رفت . بعنوان مثال برای محیط فعلی ای که دارید اگر بابا ادم یا یوکا یا شفلرا و فیکوس ها و امثالهم نیز تهیه کنید باز دچار مشکل میشوند .