پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقت بخیر. گرما یا نوسان دمای محیط ، رطوبت کم از عمده ترین عوامل بروز این آسیب در کاج مطبق است . گلدان را در محیطی خنک با تهویه ی خوب و نور کافی قرار دهید . آبیاری را زمانی انجام دهید که خاک گلدان نسبتا خشک شده باشد و بعد گیاه را در این فصل کاملا سیراب کنید. گاهی اوقات در زمان آبیاری، گیاه را از بالا مورد شست و شو قرار دهید و به اصطلاح گیاه را حمام کنید . اگر خاک گلدان سبک است بهتر است آبرسانی را در فصول گرم با قرار دادن گلدان در ظرف آب انجام دهید که ریشه کاملا سیراب شود .
مژگان طایفی
تعداد سوال: ۲
کنار پنجره هست،،براش جزیره درست کردم دستگاه بخور سرد هم روشن میکنم،،،گیاه رو هم حمام میکنم هر چند وقت،،،،الان این نقطه ها آفت نیست؟؟؟
کارشناس شماره ۱
در تصویر زیاد واضح نیست . اگر نقاط حالت نارنجی و قهوه ای تیره داشته باشند بیماری قارچیست که در اثر رطوبت زیاد است اما اگر نقاط قهوه ای کمرنگ و خشک مانند باشند علتش همان است که در کامنت قبلی بیان شد . اما با توجه به روشهای رطوبترسانی که بیان کردید احتمال بیماری قارچی زیاد است . برای تامین رطوبت گیاهان نباید از تمام روشهای رطوبترسانی با هم استفاده کنید. استفاده از دستگاه بخور که اکثر گیاهان را ( به دلیل قرار داشتن در محیط بسته) دچار بیماری قارچی میکند . بهترین روش برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی روش جزیره است . اما برای کاج مطبق خصوصا در تابستان روش حمام بهترین روش تامین رطوبت است . البته زمانی که برگها هنوز خیس هستند نباید گیاه را در معرض جریان هوای سرد یا نور زیاد قرار دهید چون دچار بیماری قارچی میشود .
مژگان طایفی
با ناخن بعضی هاش کنده میشه خشکه،،میتونه شپشک سپردار باشه؟؟؟
کارشناس شماره ۱
آیا پوسته ی جدا شده ، بصورت یک لایه ی خشک که در وسط آن یک نقطه وجود دارد ، است ؟ یک عکس واضح از آن ارسال کنید
کارشناس شماره ۱
گیاه دچار بیماری قارچی شده است . رطوبت را طبق کامتهای قبلی کاهش دهید و یکبار گیاه را با سم قارچ کش سمپاشی نمایید . سمپاشی را در داخل منزل انجام ندهید. بعد از سمپاشی نکات بیان شده در مورد تهویه و کاهش رطوبت و آبیاری را مورد توجه قرار دهید چون در غیر اینصورت سمپاشی موثر نخواهد بود. تغیر رنگ ساقه اگر به آوند ساقه آسیب رسانده باشد متاسفانه به مرور باعث خشک شدن گیاه میشود . اما اگر بافت آوند در آن قسمت سالم باشد با بهبود شرایط محیطی و سمپاشی گیاه دوباره به رشد ادامه خواهد داد .
مژگان طایفی
با قارچکش کاربندازیم؟؟؟؟محلول پاشی یا ابیاری؟؟؟رو برگها محلول پاشی کنم یا اوندها؟
کارشناس شماره ۱
کاربندازیم سم حشره کش است و قارچ کش نیست . با سم قارچ کش پنکونازول سمپاشی را بصورت آبیاری انجام دهید .
مژگان طایفی
به گیاه امروز آب دادم باید بزارم خاک خشک بشه؟؟؟و اینکه چند مرحله آبیاری کنم با قارچکش؟
کارشناس شماره ۱
بله اجازه دهید خاک نسبتا خشک شود و در نوبت بعدی آبیاری، آبیاری را با سم انجام دهید . یکبار کافیست .