پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
غزاله زجاجی
تعداد سوال: ۲
تعداد بازدید ۱۲۳
سلام. وقتتون بخیر. حدود ۹ ماه هست که یه گیاه کوروتون خریدم. هرازگاهی دچار مشکلات متنوعی میشه. چند وقت پیش پر از موجودات شبیه کرم شده بود که ریز بودند و شاخک داشتند و فقط وقتی اب میدادم و از زیر گلدون آب بیرون میومد، هر بار چند تا از این موجودات هم بیرون میومد که تا وقتی که آب زیر گلدون رو خالی نمیکردم، توی آب شنا میکردند. چند بار با سم گلدون رو آبیاری کردم ولی با اینکه آب زیر گلدون حاوی سم بود، تو زیر گلدونی نمیمردند. (با سم کارباریل سوین ۸۵ درصد چند باری آبیاری کرده بودم). تازگی ها دیگه نمی بینم از این موجودات از گلدون بیاد بیرون. شاید خودشون از بین رفتند. ولی مشکلی که الان پیش اومده اینه که برگهای پایین گیاه رنگ خط هاشون از بین میره و برگ تغییر رنگ میده و بعد چند روز میریزه. البته تاحالا چند بار این مشکل پیش اومده ولی در حد یکی دو برگ و به بقیه برگها سرایت نکرده ولی این بار انگار همه برگهای فعلا پایینی دارند دچار میشند. هرازگاهی هم لبه های بعضی از برگها زرد میشن که من با قیچی قسمتهای زرد رو می چینم. (موضوع آخر زرد شدن لبه های برگها آخرین بار همین چند روز پیش بود و کلا هر از گاهی رخ میده.) من تاحالا تقویتی به گیاهم ندادم غیر از چند باری کود مایع کامل فلاور آمی که آخرین بار چند ماه پیش بود. کلا شاید ۳ بار داده باشم. راستی من طی چند ماه اخیر، معمولا میذارم وقتی برگها حالت بیحال شدند، بهشون آب میدم. الآن تقریبا ۳ روز یکبار میشه. غبار پاشی هممنظم انجام نمیدم. شاید توی یه هفته ۳ بار انجام بدم و یه هفته فراموش کنم. راستی گیاهم برگ جدید نمیده. بالاش چند باری خواست برگ جدید بده که خشک شد. (الان دیدم انگار دوباره بالاش میخواد برگ بده ولی چشمم اب نمیخوره) فقط یه پاجوش داره که نمیدونم وقتی خریدیم بود یا بعدا ایجاد شد. فقط شاید توی قسمت پاجوش برگ جدید داده باشه. الان هم که خواستم عکس بندازم دیدم برگها بیحالند ولی فکر کنم ۲ روز پیش به گیاه اب دادم.
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقت بخیر . محیط گیاه از نظر تهویه و نور چه وضعیتی دارد؟
غزاله زجاجی
چسبیده به پنجره جنوبی صبح تا ظهر آفتاب میخوره. آستری ساتن و پرده اصلی توره. پرده و آستری معمولا بسته هست. چون نور زیاده و میترسم گیاه بسوزه. پنجره هم معمولا بسته هست. کنارش هم یه گیاه فیکوس (بالغ و سوپربلک) بزرگ هست. که اون هم هرازگاهی دور بعضی از برگهاش سیاه میشه و دورش رو قیچی میکنم.
غزاله زجاجی
چسبیده به پنجره جنوبی صبح تا ظهر آفتاب میخوره. آستری ساتن و پرده اصلی توره. پرده و آستری معمولا بسته هست. چون نور زیاده و میترسم گیاه بسوزه. پنجره هم معمولا بسته هست. کنارش هم یه گیاه فیکوس (ابلغ و سوپربلک) بزرگ هست. که اون هم هرازگاهی دور بعضی از برگهاش سیاه میشه و دورش رو قیچی میکنم. یکی از برگهای کورتون که دو روز پیش افتاد رو هنوز دارم. پشتش به نظرم یه لک سفیده مثل قارچ)
کارشناس شماره ۱
گیاه مشکل تهویه دارد . مدتی به این شیوه از گیاه مراقبت کنید . آبیاری را تنها زمانی انجام دهید که خاک گلدان نسبتا خشک شده باشد و بعد گیاه را در این فصل سیراب کنید. برای تست خشکی خاک از سيخ چوبی استفاده کنید. حداقل چند ساعت در شبانه روز( با باز کردن پنجره ها ) به گیاه هوای تازه برسانید. کروتون گیاهی نوردوست است و بهتر است روز ها پرده را کنار بزنید تا گیاه نورِ غیر مستقیم دریافت کند . کمبود نور باعث تغییر رنگ برگها و ریزش برگها میشود . کوددهی را متوقف کنید . اب زیرگلدانی را همواره خالی کنید و زیرگلدانی را خشک و تمیز نگهدارید. رطوبت را کم کنید تا بیماری قارچی ، توسعه پیدا نکند . فعلا نیازی به استفاده از قارچ کش نیست . اگر تهویه ز محیط مناسب با نیاز گیاه نباشد استفاده از قارچ کش موثر نخواهد بود. پس بهتر است با کنترل تهویه و رطوبت و آبیاری درست و کافی ، از گیاه مراقبت کنید .
غزاله زجاجی
لازم که نیست کل خاک خشک شده باشد بعد آبیاری کنم؟ قبلا خاک رو تست میکردم و اگه چند سانت بالای خاک خشک بود، آبیاری میکردم. (البته کمی با این روش تست با سیخ چوبی مشکل دارم؛ چون گاهی وقتی با انگشتم تست میکنم، حس میکنم حتی روی خاک یا یکم زیر خاک خیسه ولی وقتی سیخ چوبی رو کمی وارد خاک میکنم، چیزی به سیخ نمیچسبه یا خیلی خیلی کم میچسبه) الان وقتی که برگها بیحال میشن آب میدم. (این کار درسته؟) یعنی وقتی که برگها بیحال میشن و بعد آب میدم، چند ساعت طول میکشه که سرحال بشه. حدودا ۳ روز یکبار. البته گاهی بعد ۲ روز گیاه بیحال میشه و چون حس میکنم برای آبیاری زوده، نصفه روزی صبر میکنم و بعد آب میدم. ۳ باری هم گیاه رو برای آبیاری حدود ۴۰ دقیقه توی تشت آب گذاشتم ولی یکم این روش سخت بود و حتی ۱بار حس کردم خاک کامل خیس نشده و یکم هم دوباره بهش آب دادم. پرده رو کامل بزنم کنار، نور زیاد به گیاه آسیب نمیزنه؟ میتونم فقط آستری رو کنار بزنم و پرده تور همچنان بسته باشه. (گیاه فیکوس با نور زیاد خراب نمیشه؟ (کنارش فیکوسه) صبح ها که آفتاب هست پنجره رو باز کنم یا عصرها؟ توی زمستون که هوا سرد بود، پنجره رو باز نمی کردم که شوک نشه (یه مدت قبلا دم در ورودی بود و در که باز میشد، انگار گیاه دچار تنش شده بود و برگهاش تند تند میریخت) من هم برای اینکه دچار تنش سرما و گرما نشه، توی حال گذاشتمش و پنجره رو باز نمی کردم. فقط گاهی که هوا سرد یا گرم نبود، یکم باز میکردم.
غزاله زجاجی
کارشناس شماره ۱
بهترین ملاک برای تعیین زمان آبیاری ، خشک بودن نسبی خاک گلدان است . در تابستان خاک باید نسبتا خشک شود و بعد آبیاری را انجام دهید اما در زمستان بهتر است خاک کامل حشک شود . نباید آنقدر به گیاه تشنگی بدهید که گیاه بیحال شود مخصوصا در فصول گرم . پرده را کنار بزنید تا گیاه نور دریافت کند اما مراقب باشید که نور روی برگها نیافتد به گ نه ای که برگها گرم شوند چون در اینصورت ممکنست برگ دچار سوختگی شود . برای تامین رطوبت بهتر است هر چند باری که به گیاه اب میدهید یکبار برگهای گیاه را در زمان آبیاری مورد شست و شو قرار دهید و به اصطلاح گیاه را حمام کنید. فعلا نیازی به غبارپاشی نیست . فعلا مهمترین کار بهبود تهویه و آبیاری درست و رساندن نور کافی به گیاه است . لطفا سوالتان در مورد فیکوس را در تالار مربوط به فیکوس مطرح کنید این پنل فقط مربوط به گیاه کروتون میباشد .
غزاله زجاجی
سلام. وقتتون بخیر. فرمودین انقدر به گیاه تشنگی ندین که بیحال بشه. از طرفی فرمودین بذارم خاک نسبتا خشک بشه بعد آبیاری کنم. ولی معمولا وقتی گیاه بیحال میشه هنوز خاک خیسه (شاید نیمه بالایی گلدون وقتی خشک شده باشه) چند روز گذشته. مرتب پنجره بازه. پرده هم کناره. ولی حالش بدتر شده. ۳ تا یرگ دیگه هم افتاد. کلی از برگهای پایینش تغییر رنگ داده.
کارشناس شماره ۱
اگر گیاه زمانی که خاک خیس است بیحال میشود ، بافت خاک از نظر زهکشی ایراد دارد و یا زهکش ته گلدان به درستی عمل نمیکند و خاک ته گلدان در حال غرقآبی شدن است . در اینگونه موارد ریشه میتواند دچار آسیب شود و یا پوسیده و سیاه شده و از بین برود . گیاه را از خاک خارج کرده و زهکش ته گلدان را چک کنید . از خاکبرگ سبک که حاوی کوکوپیت و پرلیت نباشد ، استفاده کنید. حداقل ۵ الی ۷ سانت از ته گلدان را لایه ی زهکش بریزید می توانید از پوکه درشت و تکه های زغال برای لایه ی زهکش استفاده کنید. ضمن تعویض خاک وضعیت ریشه را نیز چک کنید و قسمتهای آسیب دیده را حذف کنید.
غزاله زجاجی
سلام. وقتتون بخیر. هنوز نرسیدم خاک کوروتون رو عوض کنم. ولی پرده کنار است و هرازگاهی هم تهویه داده میشه ولی همچنان برگها میریزند. فعلا برگهای پایین تر دوباره ۳ روز پیش که بهش آب دادم، از این کرم های ریز توی چند دقیقه ای که آب توی زیر گلدونی ای جمع شده بود، دیدم. قبلا هم چند باری دیده بودم. وقتی آب زیر گلدونی خشک میشه، این کرمها خودشون میمیرند و قبلا که این کرم ها رو دیده بودم و با سم به گیاه آب داده بودم، بازم کرم ها توی زیر گلدونی شنا میکردند و نمیمردند. ممکنه تغییر رنگ برگها و بعد ریزش اونها به خاطر این کرمها باشه؟
کارشناس شماره ۱
بله . ممکنست ریشه آسیب دیده باشد . خاک را تعویض کنید . رطوبت را نیز کاهش دهید .
غزاله زجاجی
سلام. وقتتون بخیر. دیشب رفتم گلفروشی برای تعویض خاک. گفتن که خاک برگ دارن ولی خاک برگ معمولا جونور داره و دوباره گیاه مشکل پیدا میکنه. گفتن کوپوپیت هم دارن که خیلی خوبه و انگار گفتن خارجی هست و اصلا جونور نمیزنه. فعلا خاکش رو عوض نکردم. شما گفتین که خاک برگ بدون کوپوپیت و پرلیت. میخواستم بدونم کوپوپیت چه مشکلی داره؟ دیشب بازم از این کرم های سفید توی زیر گلدونیش دیدم. خواستم بهم سم بدن ولی قرار شد اول خاکش رو عوض کنن.
کارشناس شماره ۱
کوکوپیت به دلیل اینکه آب و رطوبت زیادی را در خود نگه میدارد میتواند برای این گیاه مشکل ایجاد کند . از همان خاکبرگ استفاده کنید . میتوانید قبل از استفاده ، خاک را ضدعفونی کنید . و زمانی که رطوبت و تهویه را کنترل کنید ، حشرات در خاکبرگ ، فعال نمیشوند .
کارشناس شماره ۱
برای ضدعفونی خاک میتوانید قبل از کاشت گیاه ، خاک را با سموم حشره کش مثل دیازینون سمپاشی کنید و یا اینکه قبل از اینکه از خاک استفاده کنید انرا دو سه دقیقه در آب جوش قرار دهید تا لارو حشرات و یا عوامل بیماری زا از بین برود . نیازی به شست و شو ی ریشه نیست .
غزاله زجاجی
خوب اگه کرم های سفید به ریشه کوروتون چسبیده باشه چی؟ نباید ریشه اش رو هم جدا گونه سم پاشی کنم؟ یا مثلا گیاه رو توی خاک جدید بکارم و بعد سم رو توی آب حل کنم و آبیاریش کنم تا همخاک جدید و هم ریشه گیاه سم پاشی بشه؟ متوجه نشدم چه طوری خاک رو توی آب جوش ضدعفونی کنم. یعنی خاک رو بریزم توی قابلمه و آب هم قاطیش کنم و بذارم روی حرارت؟
غزاله زجاجی
گفتین با حشره کش خاک رو ضدعفونی کنم. قارچ کش لازم نیست به خاک بزنم؟ حشره کش به خاک بزنم و بعد گیاه رو بکارم، دوباره باید چند روز بعد حشره کش بزنم یا فقط یک بار کافیه؟ یه جا خوندم میشه از ترکیب تفاله چای و ذغال برای ضدعفونی خاک استفاده کرد. نظر تون چیه؟ من حدود ۳ ماه پیش یه لایه خاکستر ذغال برای ضدعفونی خاک روی خاک گلدون هام ریختم. این کار خوبه؟ چند وقت به چند وقت میشه این کار رو انجام داد؟
کارشناس شماره ۱
فقط یکبار از سم حشره کش استفاده کنید. خاکستر و تکه های زغال اگر در ترکیب خاک و مخلوط با خاک وجود داشته باشد ، مفید است .