پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
محسن موسوی
تعداد سوال: ۱
تعداد بازدید ۱۳۷
سلام روز بخیر حدود یک ماه است که گیاه بابا آدم خود را خریداری کردم، در محل گلدان عوض شد و به خانه آوردم، همانجا آبیاری کردم،تقریبا دو الی سه روز یک بار آبیاری کردم و بخور سرد رو هر روز به مدت ۵ الی ۶ ساعت بالای سرش روشن کردم، دما حدود ۲۷ الی ۳۰ بود، یک برگ جدید که قبلاً به صورت نصف نیمه رشد کرده بود، کاملا رشد کرد اما از پایین برگها شروع به زرد شدن و افتادن کردند، پس از اینکه ۴ برگ از دست رفت و برگ جدید رشد نکرد تصمیم گرفتم هزارپاهای کوچک در خاک را از بین ببرم و برای همین کل گیاه را خارج کرده و خاک را عوض کردم. خود ریشه آسیب ندید اما تکه کوچکی از قسمت انتهایی ساقه گیاه که در خاک بود کنده شد. بعد از تعویض خاک گیاه را آبیاری کردم اما از آن تا موقع گیاه شدت زردتر و بیحالتر شده و تقریباً همه برگها در حال زرد شدن و مردن هستند. تعویض گلدان حدود ۶ روز پیش بود.
محسن موسوی
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقت بخیر . آیا بافت خاک سبک است ؟ ایا خاک حاوی کوکوپیت و پرلیت است؟
محسن موسوی
درود بله خاک دارای خاک برگ و پرلیت کوکوپیت و ماسه بود. تقریباً به محض اضافه کردن آب از بالا، آب اضافه از پایین خارج میشد. خاک جدیدی هم که براش ریختم دارای همون ترکیب هست.
کارشناس شماره ۱
بافت خاک باباآدم باید متوسط باشد . خاک نباید حاوی کوکوپیت و پرلیت باشد. آبیاری را زمانی انجام دهید که خاک گلدان نسبتا خشک شده باشد . م باباآدم گیاهی نوردوست است و به محیطی با تهویه ی عالی نیاز دارد. برگهای زرد و آسیب دیده را جدا کنید. گلدان را به محیطی با تهویه ی عالی و نور زیاد منتقل کنید . خاک را اصلاح و از خاکی با بافت متوسط استفاده کنید . از ترکیب خاکبرگ و خاک باغچه استفاده کنید . رطوبت را کاهش دهید . سعی کنید گلدان را در موقعیتی قرار دهید که نوری که از پنجره عبور میکند بر قسمت بالای گیاه بیافتد . گلدان را روی سطح مرتفع ، قرار ندهید . اگر جنس گلدان پلیمری است حتما بین زیرگلدانی و ته گلدان سنگریزه یا پوکه درشت بریزید تا بین زیر گلدانی و ته گلدان فاصله وجود داشته باشد .
محسن موسوی
متوجه شدم با این سرعتی که در از بین رفتن گیاه مشاهده میشه آیا امیدی به بهبودی هست یا طی روزهای آتی گیاه خواهد مرد ؟ آیا این شوکهای متعدد که در اثر تغییر گلدون و خاک بهش دادم، با تعویض خاک بعدی شدیدتر نخواهد شد؟
کارشناس شماره ۱
باباآدم گیاه مقاومی است . مشکلی پیش نمی آید فقط شاید تا مدتی روند رشد ، کند شود که بعد به مرور روند رشد گیاه به روال عادی بازمیگردد . تعویض خاک نیز با توجه به اینکه در فصل رشد قرار داریم مشکلی ندارد . فقط در حین تعویض خاک وضعیت ریشه را چک کنید و اگر ریشه آسیب دیده یا پوسیده بود قسمتهای آسیب دیده را حذف کنید.