پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
کاربر
تعداد سوال: ۲
تعداد بازدید ۱۱۰
سلام وقتتون بخیر. چند سالی هست گیاه فیکوس بنجامین رو دارم. پارسال دچار آفت شد و طی مشورت با خودتون، از سم محلول در آب در محیط باز، در خاکش استفاده کردم. برگ دهی اش کم شده بود. الان دو هفته است برگهاش زرد میشه و میریزه. کنار پنجره جنوبی هست گلدون. چهار هفته پیش چند روزی خونه نبودم اما از نظر نیاز آبی اوکی بود، اما هم پنجره رو باز نذاشته بودم و پرده رو کنار نداده بودم توی اون چند روز. خیلی برام مهمه و ممنون میشم که با راهنمایی شما، دلیلش رو بدونم و بتونم مشکل برگ دهی اش رو با کمک شما حل کنم.
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقت بخیر فیکوس به محیطی با تهویه ی عالی نیاز دارد و اگر مدتی(گاهی اوقات حتی در نیمی از روز ) در محیط کاملا بسته قرار داشته باشد دچار تنش شده و خزان میکند . ابتدا با کنترل تهویه و رطوبت و رساندن نورکافی به گیاه و کنترل دما ( بصورت یکنواخت ) وضعیت گیاه را به ثبات برسانید . زمانی که شدت ریزش ررگها کند و یا منوقف شد ، دوبار با فاصله ی دو هفته به گیاه کود کلات آهن بدهید و بعد کوددهی را قطع کنید . با توجه به اینکه فصلِ رکودِ فیکوس ها ( از نظر رشد) آغاز شده نمیتوانید در این زمان انتظار داشته باشید که گیاه رشدی سریع داشته و زود پر برگ شود ، با شروع فصل بهار کوددهی با کود کلات آهن را مجددا آغاز نموده و تا اواخر تابستان هر سه هفته یکبار کوددهی را انجام دهید تا گیاه به رشد مطلوب خود برسد . مراقب باشید که گیاه دومرتبه دچار تنش نشود زیرا بنجامین ابلق نسبت به انواع دیگر بنجامین حساستر است و گاهی اوقات تنش و شوک ( دمایی و رطوبتی و تهویه ای ) میتواند باعث از بین رفتن گیاه شود .
کاربر
خیلی ممنون از راهنمایی و توضیحات شما. چند روز پیش که میخواستم سوالم رو بپرسم، مشکلی برای پرداخت وجه در سایتتون پیش اومده بود. من هم ناچارا سعی کردم جواب سوالم رو در سوالهای قبلی کاربران دیگه جستجو کنم. برای همین از کود NPK استفاده کردم. بنظرتون کلات آهن که فرمودید رو با چه فاصله ای از NPK میتونم استفاده کنم؟ خیلی ممنون از راهنمایی شما. فقط مورد دیگه اینکه وقتی دوبند انگشت از خاک خشک شه گیاه رو آبیاری میکنم. آیا درسته؟
کارشناس شماره ۱
دو هفته بعد میتوانید از کلات آهن استفاده کنید البته اگر ریزش برگها کند و با متوقف شده باشد . بهتر است با توجه به عمق گلدان اجازه دهید حداقل یک سوم از خاک نسبتا خشک شود و بعد آبیاری را انجام دهید و به اندازه ای آب در گلدان بریزید که چند قطره از ته گلدان خارج شود و بعد زیرگلدانی را خالی کنید.
کاربر
ممنون از لطف و راهنمایی شما پاینده و موفق و شاد باشید ?
کارشناس شماره ۱
سپاسگزارم . موفق باشید
کاربر
کارشناس شماره ۱
کاربر
بله ممنونم. فقط دیگه لازم نیست از کود کلات آهن استفاده کنم؟ و اگر بله کی استفاده کنم؟ و نکته دیگه اینکه الان هوا سرده، بیرون بمونه مشکلی براش پیش نمیاد؟ دور گیاه کاور نایلونی بکشم در طول مدتی که از نظر شما لازمه بیرون بمونه؟
کاربر
و نکته دیگه اینکه پارسال هم به این آفت مبتلا شده بود و از همین سم استفاده کردیم. آیا امکان داره بقایای شپشک سپردارهای پارسال باشه؟ از ویژگی های ابتلای نجدد گیاه به این شپشک چیست؟ ممنونم
کاربر
ببخشید این سومین پیام من بعد از آخرین راهنمایی شما هست، امیدوارم بتونم جواب همه سوالات رو داشته باشم برای همین همه رو دوباره اینجا مینویسم. دیگه لازم نیست از کود کلات آهن استفاده کنم؟ و اگر بله کی استفاده کنم؟ و نکته دیگه اینکه الان هوا سرده، بیرون بمونه مشکلی براش پیش نمیاد؟ دور گیاه کاور نایلونی بکشم در طول مدتی که از نظر شما لازمه بیرون بمونه؟ و نکته دیگه اینکه پارسال هم به این آفت مبتلا شده بود و از همین سم استفاده کردیم. آیا امکان داره بقایای شپشک سپردارهای پارسال باشه؟ از ویژگی های ابتلای مجدد گیاه به این شپشک چیست؟ آخرین سوال هم اینکه الان کود آهن بایو گیاه و سم کنفیدور پروتکت نیچر در سایتتون موجوده، اشکالی نداره اونها رو تهیه کنم؟ آیا فرقی با اونچه شما معرفی کردید و الان موجود نیست داره؟
کارشناس شماره ۱
کود کلات آهن را میتوانید زمانی که ریزش برگها کند و یا متوقف شد به گیاه بدهید . سرما گیاه را اذیت میکند و کاور هم اگر میگزارید باید با فاصله از گیاه قرار داشته باشد یعنی بصورت یک مکعب که روی گیاه و گلدان قرار میگیرد و گیاه با دیواره ی مکعب ، تماس نداشته باشد .
کارشناس شماره ۱
بله ممکنست افت ، قبلا بصورت کامل از بین نرفته باشد و دوباره فعال شده باشد .
کارشناس شماره ۱
در مورد موجود بودن کودها و سم ها از طریق سایت با همکاران تماس بگیرید راهنمایی تان خواهند کرد .
کاربر
خیلی ممنون از راهنمایی های شما. منظورم این بود که اگر ریزش برگها کم یا متوقف شده باشه (بین دوره دو هفته ای استفاده از سم)، میتونم از کود کلات آهن استفاده کنم یا باید صبر کنم دوره سم دهی تموم شه؟ در مورد سم هم فقط چون دو نوع سم کنفیدور توی سایتتون هست اما نوعی که شما معرفی کردید، موجود نیست فقط میخواستم بدونم سم بایو گیاه هم همون کارایی رو برای گل من داره یا نه؟ خیلی ممنونم.
کارشناس شماره ۱
بهتر است صبر کنید تا دوره ی سمپاشی تمام شود و بعد کوددهی را انجام دهید تا احیانا گیاه دچار مسمومیت نشود . بهتر است از همان سم کنفیدور که خدمتتان معرفی شد استفاده شود .
کاربر
سلام وقتتون بخیر. من سم کنفیدور رو از کافه گلدون سفارش دادم، کنفیدور دکتر پلنت رو اشتباه برام ارسال کردند. توی اینترنت نوشته بصورت برگ پاشی و در خاک. اما روی خودش به فارسی چند خط نوشته بصورت برگ پاشی. روش هم نوشته کنفیدور ۳۵ درصد. حالا میخواستم از شما بپرسم اگر امکان استفاده از این سم در خاک وجود داره، برای گل خودم، چه حجمی از این بطری رو در هر نوبت استفاده کنم؟ چند میلی لیتر؟ و با چه حجم آبی. ممنونم
کارشناس شماره ۱
سلام وقت بخیر . سم را باید طبق دستور روی بسته بندی مصرف نمایید . اگر دستور مصرف ، بصورت محلول پاشی ( روی برگ ) است ، طبق همان مصرف کنید .
کاربر
ممنون از لطفتون. اگر همینطور که فرمودید استفاده کنم، آیا موثر هست و آفت از بین میره؟ این آفات در خاک زندگی نمیکنن؟ اگر در خاک زندگی کنند چطور با سم پاشی رو برگ از بین بروند؟ با توجه به اینکه شما گفته بودید به فاصله دو هفته گیاه رو آبیاری کنم، سمپاشی روی برگ موثر هست؟ چون سم رو اشتباه برام ارسال کردند و میخوام سم رو بصورتیکه شما صلاح میدونید استفاده کنم. اگر از نظر شما این دو حالت استفاده سم فرقی نمیکنه، چند نوبت و چند روز یکبار برای اسپری روی برگها استفاده کنم؟ ممنونم
کاربر
ممنون از لطفتون. اگر همینطور که فرمودید استفاده کنم، آیا موثر هست و آفت از بین میره؟ این آفات در خاک زندگی نمیکنن؟ اگر در خاک زندگی کنند چطور با سم پاشی رو برگ از بین بروند؟ با توجه به اینکه شما گفته بودید به فاصله دو هفته گیاه رو آبیاری کنم، سمپاشی روی برگ موثر هست؟ چون سم رو اشتباه برام ارسال کردند و میخوام سم رو بصورتیکه شما صلاح میدونید استفاده کنم. اگر از نظر شما این دو حالت استفاده سم فرقی نمیکنه، چند نوبت و چند روز یکبار برای اسپری روی برگها استفاده کنم؟ ممنونم ببخشید یک سوال مهم دیگه هم داشتم، اگر بخوام سم ۳۵ درصد رو بصورت آبیاری استفاده کنم، چند سی سی در یک لیتر آب باید بریزم برای هر نوبت آبیاری؟ ممنونم
کارشناس شماره ۱
ابتدا تا جایی که میتوانید آفات را از روی گیاه بردارید و سپس گیاه را با همین سم ، سمپاشی کنید تا نتیجه ی بهتری حاصل شود . از بین بردن این افت به خاطر پوششی که روی افت وجود دارد کمی مشکل میباشد .