پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت

عبداله

تعداد سوال: ۱

بیماری فیکوس ویژه

تعداد بازدید ۶۲

سلام . من بعداز عوض کردن خاک فیکوس ، دیدم کج توی گلدون گذاشتم و کمی با دست گل رو با خاک راست کردم و خاک اطراف رو اضافه کردم. الان شش روزه که فیکوس برگهاش آویزون شده و شاخه هم چروک شده. ممکنه لطفاً کمکم کنید. تشکر

تصویر ارسالی
۱۴۰۳-۰۸-۱۳ ۱۸:۴۷:۵۹

کارشناس شماره ۱

تعداد سوال: ۰

سلام وقت بخیر لطفا بفرمایید نحوه ی آبیاری به چه صورت است؟

۱۴۰۳-۰۸-۱۳ ۱۹:۳۵:۴۴

عبداله

قبلاً هر هفته دوبار آب میدادم.الان که خاک رو عوض کردم بعداز تعویض گلدون آب و هیومبک و آمینو دادم . روزی ۳ بار آب اسپری می‌کنم. مرتب هم مراقبم خاک خشک نشه و رطوبت داشته باشه

۱۴۰۳-۰۸-۱۳ ۱۹:۵۶:۲۹

کارشناس شماره ۱

آیا خاک گلدان کوکوپیت و پرلیت است؟

۱۴۰۳-۰۸-۱۳ ۲۰:۱۵:۳۶

عبداله

خیر. خاک ترکیبی از پرلیت ، خاک برگ ، خیلی کم خاک باغچه و کود پوسیده.خاک نیمه سبک گفتن بذار

۱۴۰۳-۰۸-۱۳ ۲۰:۲۲:۴۳

کارشناس شماره ۱

بله درسته خاک باید بافتی متوسط داشته باشد . استفاده از هر نوع کود و یا ماده تقویتی را متوقف کنید . گلدان را بمدت نیم ساعت در ظرف آب قرار دهید به گونه ای که تا نیمی از گلدان در آب قرار داشته باشد . بعد ببینید که بعد از سپری شدن نیم ساعت ، سطح خاک گلدان مرطوب میشود یا خیر ؟

۱۴۰۳-۰۸-۱۳ ۲۰:۲۷:۵۰

عبداله

سطح خاک فقط نیم‌ساعت خشک شده ، اشکالی نداره این کارو انجام بدم چون بهم گفتن آب زیاد ریشه رو خراب می‌کنه

۱۴۰۳-۰۸-۱۳ ۲۰:۴۴:۴۶

کارشناس شماره ۱

اگر ابدهی فقط بصورت اسپری روی سطح خاک بوده باشد ، امکان تشنگیِ ریشه وجود دارد و افتادگی برگها و چروک شدن ساقه بعلت تشنگی مفرط ایجاد شده ، اما اگر گیاه در زمانی که خاک نسبتا خشک بوده سیراب میشده ، احتمالاتِ دیگری مانند استفاده از دوز زیاد کود و تهویه ی نامناسب محیط و نوسان دمای محیط باعث بروز این آسیب در گیاه شده است .

۱۴۰۳-۰۸-۱۳ ۲۱:۱۵:۵۶

عبداله

الان خاک خیس هست. اسپری هم میکردم. دمای اتاق ۲۷ هست و نور مناسب پنجره داره که با فاصله دو متر از پنجره گذاشتم. دوتا فیکوس دیگه هم دارم که سرحال هستن اما این بعداز تعویض گلدون اینجوری شده. آب رو از کف بدم با این شرایط خیسی خاک ؟

۱۴۰۳-۰۸-۱۳ ۲۱:۱۹:۴۳

کارشناس شماره ۱

سبخ چوبی در خاک گلدان قرار دهید و ببینید حداقل یک سوم از خاک گلدان ( در عمق) نسبتا خیس است یا خیر ؟ حتما از سيخ چوبی استفاده کنید و از خلال دندان استفاده نکنید و حتما یک سوم از خاک را در عمق از نظر رطوبت چک کنید

۱۴۰۳-۰۸-۱۳ ۲۱:۲۳:۰۷

عبداله

رطوبت داره اما زیاد نیست. حدود نیم سانت به پایین رطوبت کمی داره

۱۴۰۳-۰۸-۱۳ ۲۱:۳۱:۳۴

کارشناس شماره ۱

گلدان را نیم ساعت در ظرف اب قرار دهید

۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۰۷:۳۴:۴۹

عبداله

بله گذاشتم در آب ، بعداز این کار تا چه مدت زمانی تغییرات رو نشون می‌ده که آیا بهتر شده یا نه ؟ همچنین روند آبیاری رو چطور تنظیم کنم ؟

۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۵۸:۱۲

کارشناس شماره ۱

اگر ریشه سیراب شده باشد حداکثر یک ساعت بعد از خارج کردن گلدان از اب ، برگها کمی از حالت افتادگی باید خارج شوند . اگر در مدت نیم ساعتی که گلدان داخل اب بوده ، سطح خاک خیس نشود زهکشی خاک مناسب نیست و باید اصلاح شود . اگر هم گیاه هیچ واکنشی نشان نداد ، افتادگی و چروک شدن ساقه میتواند بعلت استفاده از دوز بالای کود ها و یا نوسانات ناگهانی دمایی یا تنش دمایی ، گیاه دچار بیحالی و چروک شدگی ساقه و احتمالا آسیب دیدگی ریشه ، شده باشد که ار کدام باید مورد بررسی قرار بگیرد . روند ابیاری در صورتی که تمام نکات رعایت شود باید اینگونه باشد که بین دو آبیاری اجازه دهید خاک نسبتا خشک شود و بعد آبیاری را انجام دهید. قانون یک سوم را که در کامنتهای قبل بیان شد رعایت کنید . با رعایت این قانون ، طبیعتا در بهار و تابستان فاصله ی بین دو آبیاری کمتر ، و در پاییز و زمستان فاصله ی بین دو آبیاری ، بیشتر خواهد بود . کما اینکه در فصول گرم گیاه به غبارپاشی و یا حتی حمام کردن نیز ، نیاز دارد . رطوبت زیاد ، در فصول سرد باعث لکه برگی و شیوع بیماری های قارچی میشود . ایا زمانی که گلدان داخل آب بود ، اب از زیر به سطح خاک کشیده شده و سطح خاک خیس شد ؟

۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۲۳:۴۹

عبداله

بعداز حداقل ۱۵ ساعت بعداز آبیاری کف ، هنوز شاخ و برگ خمیده هستند و هیچ تغییری ندیدم . پی احتمالا مشکل از ریشه هست. الآن چه کاری میتونم انجام بدم که گیاه نجات پیدا کنه ؟

۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۴۲:۴۶

کارشناس شماره ۱

برای اطمینان از سلامت ریشه چاره ای ندارید جز اینکه گیاه را از گلدان خارج کرده و وضعیت ریشه و زهکش ته گلدان را چک کنید . آیا جنس گلدان ، پلیمری است ؟ لطفا یک عکس کامل از گیاه و موقعیت اش ارسال کنید

۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۲۰:۱۶:۱۵

عبداله

هفته پیش که خاک رو عوض کردم ، خاک پایین رو کمی جدا کردم تا خاک جدید داشته باشه . بعد هم چون کج کاشته شد کمی با دست جابجا کردم. الان هم فاصله دو متری از پنجره ،

تصاویر ارسالی
۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۲۰:۲۵:۲۴

کارشناس شماره ۱

گلدان را به پنجره نزدیک کنید . گلدان در ارتفاع ( روی میز یا پایه ) قرار نداشته باشد . حتما به گیاه هوای تازه برسانید فیکوسها به محیطی پرنور با تهویه ی عالی نیاز دارند . استفاده از کودها را متوقف کنید و بین زیرگلدانی با ته گلدان ، با ریختن سنگریزه در زیرگلدانی ، فاصله ایجاد کنید . ابیاری را حتما با چک کردن خاک انجام دهید و به گیاه اب کافی برسانید . سعی کنید محیط نگهداری کمی خنک باشد . مدتی با این روش از گیاه نگهداری کنید . اگر ریشه ی گیاه سالم باشد وگیاه در اثر کوددهی نادرست دچار تنش و شوک جدی نشده باشد ، به مرور باید سرحال شود .

۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۲۱:۰۸:۵۶
کافه گلدون

کافه گلدون از سال 96 با نام گلدوناریوم فعالیت خود را  آغاز کرد و در سال 97  کافه گلدان ، با تیم جوانی متشکل از متخصصین حوزه های مدیریت کسب و کار، کشاورزی، بازاریابی، روانشناسی و معماری، به راه اندازی وبسایت کافه گلدون پرداخت تا منبعی جامع برای تمامی دوست داران گل و گیاه باشد.
درباره ما

تلفن ثابت: ۰۲۱۷۱۰۵۳۱۹۳

کانال تلگرام و پیج اینستاگرام:
cafegoldoon_com@