پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
سید مهدی
تعداد سوال: ۷
عضویت: ۳۰-۰۶-۱۴۰۱
تعداد بازدید ۶۳
ضمن عرض سلام و خدا قوت ، بنده یک آپلود نمای ابلغ دارم ، و تقریبا هفته ای یک بار آبیاری می کنم ، در پشت پنجره شمالی بالکن به همراه گیاهان، سانسوریا و دارسنا و دارسنا کامپکت و بنجامین و نخل اریکه قرار دارد ، ( جدیدا چند روزی است یک لامپ رشد گیاه ۳۰ واتی که فعلا یک عدد نصب کردم و بعضی شب ها روشن می کنم )(البته این بیماری آگلو نما برای قبل نصب لامپ بوده است ) این گیاه ۴ ساقه ی اصلی داست که برگ ها زرد شده و خشک می شدندو لکه های ابلغ گیاه تغییر کرده و خود ساقه ی اصلی به مرور خشک می شد و فقط ته ساقه در خاک باقی مانده است و گیاه کلا بی حال و پژمرده شده است ، ضمن درخواسن کمک از گیاه پزشک در مورد این بیماری آگلونما ، می خواستم بدانم بخور سرد به سلامت و شادابی عمومی گیاهان کمکی خواهد کرد ؟؟؟؟
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
عضویت: ۳۱-۰۳-۱۳۹۹
سلام وقت بخیر . اگر خاک گلدان بیش از حد سبک باشد و حاوی مقادیر زیادی کوکوپیت و پرلیت باشد میتواند گیاه را دچار آسیب کند . در هر نوبت آبیاری چقدر آب در گلدان میریزید؟ آیا آب به سرعت در خاک نفوذ کرده و از ته گلدان خارج میشود ؟
سید مهدی
تعداد سوال: ۷
عضویت: ۳۰-۰۶-۱۴۰۱
سلام مجدد ، ممنون از پاسخگییتون، دقیقا نمی دانم درصد کوکوپیت و پرلیت خاک چه قدر است ، اما در هر بار آبیاری تقریبا معادل ۵۰۰ سیسی (یا نیم لیتر ) آب می دهم،و آب سریعا و فقط بعد از چند ثانیه از ته گلدان خارج می شود،جسارتا ممکن است گیاه دچار قارچ باشد؟
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
عضویت: ۳۱-۰۳-۱۳۹۹
با توجه به کیفیت نامناسب خاک گیاه در اثر رطوبت زیاد دچار پوسیدگی و یا بیماری قارچی شده است . ابتدا گیاه را کامل از خاک خارج کنید . و تمام قسمتهای نرم و تغییر رنگ داده را جدا کنید . یک الی دوساعت قسمتهای سالم را روی روزنامه و در محیطی خشک قرار دهید تا رطوبت اضافی ساقه ها کمی از بین برود . سپس اگر گیاه ریشه دارد که انرا در خاکی تازه و در گلدانی کوچکتر بکارید اما اگر ساقه ها فاقد ریشه هستند میتوانید مدتی آنها را در آب قرار دهید تا ریشه دار شوند و بعد به خاک منتقل کنید . به این نکات توجه داشته باشید که در صورتی که ساقه را برای ریشه دار شدن درون اب قرار میدهید در زمانی که نوک ریشه زد و حدودا ریشه یک سانت شد آنرا از آب خارج کرده و اجازه ندهید بیشتر از این در اب بماند چون ریشه به محیط آب عادت کرده و بعد از کاشت در خاک ، به خاک واکنش نشان میدهد . و نکته ی دیگر اینکه اگر بافت ساقه و یا اوند گیاه ناسالم باشد با قرار دادن در اب ، متاسفانه ریشه زایی انجام نخواهد شد و ممکنست ساقه سیاه و یا ژله ای شده و از بین برود . حتما سایز گلدان را کوچکتر و متناسب با حجم ریشه انتخاب کنید زیرا بزرگ بودن گلدان باعث میشود که گیاه در معرض رطوبت زیاد قرار بگیرد و احتمال پوسیدگی و بیماری قارچی بالا برود . سعی کنید بافت خاک کمی متوسط باشد و زیاد سبک نباشد تا گیاه در زمان آبیاری ، تشنگی اش برطرف شود و اب سریع از دسترس ریشه خارج نشود . چون گیاه در کنار پنجره قرار دارد نیازی به استفاده از لامپ رشد نیست . اما یک نکته ی مهم وجود دارد و اینکه گلدانهایتان را با فاصله از هم قرار دهید تا تهویه بین گلدانها به خوبی انجام شود . اگر گلدانها نزدیک به هم باشند بعلت عدم تهویه ی مناسب احتمال بروز پوسیدگی و بیماری قارچی بیشتر میشود . همچنین روز ها پنجره را چند ساعتی باز بگزارید تا هوای محیط تعویض شود . از دستگاه بخور نیز استفاده نکنید . فعلا از هیچ نوع کود و یا هورمون و یا هر نوع ماده تقویتی استفاده نکنید تا گیاه سرحال و شاداب شود و بعد در صورت نیاز میتوانید از کود کامل ماهی یکبار از بهار تا اواسط پاییز استفاده کنید . نیازی به استفاده از قارچ کش هم فعلا نیست . آبیاری را زمانی انجام دهید که خاک گلدان نسبتا خشک شده باشد میتوانید برای تست خشکی خاک از سيخ چوبی استفاده کنید و زمانی که حدودا یک سوم از خاک گلدان نسبتا خشک شده بود آبیاری را انجام دهید و به اندازهای آب در گلدان بریزید که چند قطره از ته گلدان خارج شود و بعد زیرگلدانی را خالی کنید . در تابستان و فصول گرم که فصل رشد گیاه نیز هست ، گاهی اوقات آبیاری را از بالا انجام دهید و به اصطلاح گیاه را حمام کنید تا برگها نیز شسته و تمیز شود و تنفس بهتر انجام شود .