پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
عاطفه سلطانیان
تعداد سوال: ۱
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقت بخیر لطفا بفرمایید آیا بین دو آبیاری خاک را از نظر خشکی تست میکنید؟ محیط گیاه از نظر تهویه چه وضعیتی دارد؟ دمای محیط حدودا چند درجه است؟ آیا محیط نوسان دما دارد و در طول شبانه روز گرم و سرد میشود؟
عاطفه سلطانیان
میترسم دست توی خاک کنم،ولی روی خاک خشکِ-پنجره رو باز میذارم،تهویه خوبه.بعضی روزها هم میکشمش توی آفتاب(۱۰ روز یبار)-دمای اتاق هم ۲۰ درجه هست
عاطفه سلطانیان
شاید توی این ۲ ماهی که خریدمش ۵ بار سردم شده و چیلر رو روشن کردم بمدت ۲/۳ ساعت. همیشه دمای محیط هست
کارشناس شماره ۱
این گیاه به محیطی با نور زیاد و تهویه ی عالی نیاز دارد . جهت پنجره باید جنوبی باشد تا گیاه بتواند در تمام طول سال نور مورد نیاز خود را دریافت کند . آبیاری باید زمانی که خاک نسبتا خشک است انجام شود و با توجه به عمقی که گلدان دارد باید حداقل یک سوم از عمق خاک گلدان را تست کنید و زمانی که خاک نسبتا خشک بود بعد آبیاری را انجام دهید و به اندازهای آب در گلدان بریزید که چند قطره از ته گلدان خارج شود. همچنین لیراتا به محیطی با دمای یکنواخت نیاز دارد و نوسانات دمایی و رطوبتی محیط و یا تهویه ی نامناسب فورا گیاه را دچار آسیب میکند و این آسیب بصورت لکه های برگی خود را نشان میدهد . گلدان را از دیوار فاصله دهید و اگر گرمایش از کف دارید حتما بین ته گلدان و کف کمی فاصله ایجاد کنید تا ریشه در اثر گرما و گرم شدن گلدان آسیب نبیند . بروز لکه های خشک و قهوه ای حاکی از مشکلات رطوبتی و تهویه ای است که گیاه دچار ان شده و اگر این موانع برطرف نشود و شرایط محیطی مناسب گیاه نباشد متاسفانه گیاه کم کم دچار ریزش برگ نیز خواهد شد و از بین خواهد رفت . گلدانها نباید برای دریافت نور مدام جابجا شوند چون این مورد نیز به گیاه آسیب میرساند . گلدان را در موقعیتی قرار دهید که نور زیاد دریافت کند و دیگر آنرا حرکت ندهید . مگر شش ماه یکبار که با توجه به تغییر فصل جهت تابش نور خورشید تغییر میکند .
عاطفه سلطانیان
زیر گلدان چرخ داره،و مشکلی برای گیاه بوجود نمیاد،در حد ۱۰ سانت جابجا میشه.زیر گلدان زیر گلدونی پلاستیکی گذاشتم برای جلوگیری از گرما و اینکه پر نور هست جایی که قرار داره.با توجه به کامنتهای دیگران فکر میکنم قارچ کش احتیاج داشته باشه.میشه معرفی کنید
کارشناس شماره ۱
دوست عزیز . گیاه زمانی به قارچ مبتلا میشود که شرایط محیطی مناسبی نداشته باشد . اگر شرایط محیطی مناسب گیاه نباشد استفاده از قارچ کش تاثیر چندانی نخواهد داشت و موقت خواهد بود زیرا مشکل اصلی که شرایط محیطی نامناسب است هنوز پابرجاست و حل نشده است . برای همین با توجه به موارد بیان شده برای این گیاه قارچ کش توصیه نمیشود . اگر شخصا و با تشخیص خود تمایل دارید از قارچکش استفاده کنید میتوانید اینکار را انجام دهید در حالی که اینکار بی نتیجه و یا با تاثیری موقت خواهد بود . داخل زیرگلدانی پوکه بریزید تا بین ته گلدان و زیرگلدانی فاصله ایجاد شود و تهویه ی خاک در ته گلدان بهتر شود . هر چند گلدانی که انتخاب کرده اید نیز بعلت عمق زیاد , و تبخیر کند آبی که در عمقِ خاک باقی مانده , میتواند گیاه را دچار آسیب کند . گاهی اوقات محیط از نظر کاربران پرنور است اما این میزان نور نمیتواند نیاز نوری گیاهانی با برگهای بزرگ و ضخیم مانند لیراتا یا یوکا و باباادم و ...را تامین کند و گیاه به مرور دچار آسیب میشود . بعنوان مثال برگها کمرنگ شده و ضخامت شان کم شده و رنگشان روشن میشود و میریزند یا برگها ریز شده و رشد گیاه متوقف میشود و این موارد حاکی از ناکافی بودن نور محیط باری گیاه است در حالیکه شما تصور میکردید نور محیط زیاد و برای گیاه کافیست .
عاطفه سلطانیان
نصف گلدان پوکه هست،شرایط محیطیشم مناسبه فکر کنم از نظر شما باید ببرمش روی روف بذارمش شما یک قارچ کش برای لیراتا به من معرفی کنید.و الا تمام این صحبتهارو خودم بلد بودم.لازم نبود پول بدم برای شنیدنشون
کارشناس شماره ۱
کاربر عزیز . قارچ کش خدمتتون معرفی میشود . اگر ما تاکیدمان بر اینست که در برخی موارد نیازی به استفاده از قارچ کش نیست به این علت است که استفاده از سموم ( در زمانی که نیاز نیست و مواردی که مشکل گیاه با سم برطرف نمیشود ) برای سلامتی خودتان نیز مضر است . متاسفانه افراد زیادی هستند که بدون توجه به نیاز گیاه از کودها و سم ها بصورت بیرویه استفاده میکنند و علاوه بر اینکه هزینه ی زیادی را متحمل میشوند به سلامتی شان نیز اهمیت نمیدهند و مشکل گیاهشان نیز با استفاده از سموم برطرف نمیشود چون مشکل اصلی گیاه که محیط نامناسب است برطرف نشده است و گیاه با توجه به شرایط محیطی ، انتخاب نشده است . سعی کنید گیاهان را با توجه به محیطی که دارید انتخاب کنید تا گیاهانتان کمتر دچار آسیب و یا بیماری شوند . محیط شما مناسب گیاهانی مثل لیراتا ، شفلرا ، باباآدم، یوکا ، دراسنا پرچمی و بلالی و یا فیکوس ها یا بونسای فیکوس جینسینگ و بنجامین ها و گیاهان درختچه ای نیست . میتوانید در چنین محیطی از اسکاندس سبز یا میکانز قیم دار ، سانسوریاهای سبز ، دراسنا کامپکت ، برگ انجیری قیم دار و گیاهانی با نور متوسط استفاده کنید .