پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
کژال
تعداد سوال: ۲
تعداد بازدید ۹۵
سلام وقت بخیر.حدود نه ماهه گیاه زاموفیلیا دارم.تا دو ماه اول همه چیزش خوب بود حتی یکبار کود مایع مخصوص زاموفیلیا بهش دادم سه چهارتا پاجوش زد و در عرض دو سه ماه دو تا از پاجوشها به شاخه های بلند و پری تبدیل شدن. اما تقریبا سه ماه بعد چند تا برگ از دوتا شاخه قدیمی تر با روند بسیار بسیار آهسته شروع به تغییر رنگ کردن و از نوک برگ کم کم کمرنگ شد و به زردی رفت .از شروع این فرایند تغییر رنگ فکر میکنم پنج ماهی میگذره الان بعد پنج ماه یکی از اون شاخه ها تقریبا کامل داره زرد میشه.آبیاری تقریبا هر ده روز یکبار و قبلش با چک کردن هشتاددرصد خشکی گلدان با سیخ چوبی از گوشه ی گلدان انجام میشه.به قدری آب میم که چندقطره آب از زیر گلدون خارج میشه .ماهی یکبار کود مایع مخصوص رو میدادم تا قبل از سرما.الان چندماهیه فقط دو سه باری خیلی کم سه بیست دادم چون هوا سرده کود خیلی کم دادم.خاکشم زهکشی بالایی داره.پشت پنجره پرده دار قرار داره.هیچ آفتی نداره و ساقه هاش کاملا سالمن و ضمنا اون سه تا پاجوشی که الان شاخه های بلندی شدن کاملا سالمن و سبز.بنظرتون این روند کند زرد شدن دو تا شاخه بدلیل قدیمی بودن اون شاخه هاست و طبیعیه؟یا مسئله ی دیگه ای هس؟
کژال
اون قسمت که گفتم قبل آبیاری با سیخ چوبی خشک بودن بیشتر خاک گلدون و چک میکنم از گوشه و آبیاری میکنم منظورم اینه که چک کردن با سیخ از گوشه گلدون ولی آبیاری رو رو همه ی سطح خاک انجام میدم فقط از یه گوشه آبیاری نمیکنم
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقت بخیر . زرد شدن برگهای زامیفولیا طبیعی نیست و معمولا در اثر افراط و تفریط در آبیاری و رطوبت زیاد یا نوسانات دمایی این آسیب در گیاه مشاهده میشود . با توجه به سایز دهنه ی گلدان و حجم بوته ، گلدانی که برای این گیاه ، انتخاب کرده اید بزرگ بوده ، هر چه گلدان زامیفولیا کم عمقتر باشد احتمال آسیب دیدگی ریشه و زرد شدن برگها کمتر میشود . اگر روند زرد شدن برگها ادامه پیدا کرد حتما گیاه را از خاک خارج کنید و وضعیت ریشه را چک کنید و سپس گیاه را در گلدانی با عمق کمتر بکارید . کوددهی را باید در زمستان کاملا متوقف کنید . و اگر خاک گلدان مغذی نیست از اوایل بهار کوددهی را دوباره آغاز کنید . و از کودهای سه بیست و کلات آهن ، به تناوب و با فاصله ی حداقل سه هفته ای ، استفاده کنید . معمولا خاکی که مجاور دیواره ی گلدان است ( مخصوصا اگر گلدان سفالی باشد و یا خاک حاوی مقادیر زبادی کوکوپیت وپرلیت باشد) زودتر خشک میشود و ممکنست که خاک گلدان در گوشه ها ( حتی تا عمق زیادی از گلدان) نسبتا خشک باشد اما خاکی که در وسط قرار دارد هنوز به اندازه ی کافی رطوبت داشته باشد بنابراین بهتر است تست خاک را فقط از گوشه و دیواره ی گلدان انجام ندهید و تمام قسمتهای خاک را تقریبا چک کنید فقط مراقب باشید که خیلی سیخ چوبی را در نزدیکی ریشه قرار ندهید که ریشه آسیب ببیند .
کژال
ممنون از راهنماییتون الان این شاخه ای که برگها کاملا رو به زردی رفته رو حذف کنم؟یه شاخه قدیمی هم پشت این بلندا هست که تازه کمرنگ شده و نوکش زرو
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
بله ساقه هایی که برگهایشان رو به زردی است را قطع کنید چون به حالت قبل برنمیگردند اما چون روند زردی برگها ادامه دارد بهتر است حتما وضعیت ریشه را چک کنید .