پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
فرید غفاری
تعداد سوال: ۱
از کجا میشه فهمید ریشه پوسیده؟
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقتتون بخیر . معمولا زمانی که زاموفیلیا دچار پوسیدگی ریشه میشه برگها شروع به زرد شدن میکنن و در نهایت ممکنه در حین زرد شدن برگها ، ناگهان ساقه از ته سیاه شده و بیافته روی گلدون . میزان ابیاری گلدون هم بستگی به بافت خاک و دمای محیط و سایز گلدون و حجم ریشه داره .گلدانهای بزرگ نسبت به گلدانهای کوچک به آبیاری کمتری نیاز دارند . بهترین ملاک برای تعیین زمان ابیاری خشک بودن خاک گلدان است .پیشنهاد میکنیم هر زمان میخواهید به گیاه اب بدهید خشک بودن خاک را حتما با سیخ چوبی تست کنید و اگر خاک کاملا خشک بود بهش اب بدید اما چون گلدان بزرگه بهتره مقداری در گلدان اب بریزید که از زیر گلدان بیرون نریزد .اگر سوال دیگه ای دارید در خدمتتونم
فرید غفاری
سلام مچکرم از لطف شما. میشه بفرمایید که میتونم سه تا از شاخه های گلدانم رو قطع کنم و تکثیرش کنم؟ یا بهتره از برگ هاش ببرم و بذارم ریشه در بیاره و با اون روش تکثیر بکنم؟ یا کلا ریزوم هاش رو از گلدان بیارم بیرون و اون سه شاخه رو از ریزوم هاش جدا کنم؟ اگه از ریزوم هاش جدا کنم امکان داره اون یکی شاخه ها هم آسیب ببینن؟
کارشناس شماره ۱
الان زمان مناسبی برای جداسازی ریزوم نیست اما میتونید از قلمه ی برگ استفاده کنید و در آب قلمه ها را ریشه دار نمایید . البته میتونید از قلمه ی ساقه هم استفاده کنید اما گلدونتون خالی میشه و حیفه . میتوانید با قلمه دار کردن سه برگ , سه گیاه داشته باشید بدون اینکه به ترکیب گلدان اصلی آسیب برسه . البته طبیعتا برگها حدود 6 ماه الی 1 سال زمان نیاز دارند تا ساقه ی جدید تولید کنند .
فرید غفاری
خیلی مچکرم از لطف شما قربان. خاکش هم کمپوست هم کمی خاک پیتماس، به نظرتون خاک خوبیه یا ناقصی داره؟
کارشناس شماره ۱
خاک خوبیه .پیتماس برای ریشه زایی خیلی خوبه اما باید مراقب باشید چون آب زیادی را در خود نگه میدارد پس تا خاک گلدان خشک نشده از آبیاری مجدد , خودداری نمایید .
فرید غفاری
کارشناس شماره ۱
اگه تجربه ی اولتونه بهتره تو اب ریشه دار کنید . اب گلدان هر روز تعویض بشه و یک تکه زغال همیشه تو اب باشه .نیازی به تعویض زغال نیست فقط آب را تعویض نمایید .