پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
سعید محمدی
تعداد سوال: ۱
تعداد بازدید ۳۲۶۶
سلام و وقت بخیر دومین روز عید از بازار گل فیلکوس جنگلی خریدم و تا اوایل اردیبهشت حالش بسیار خوب بود، چندروز پیش خاک گلدون و گلدان رو عوض کردم و از ترکیب خاک گلدان مهر و ماه و ورمی کمپوست استفاده کردم و ریشه گیاه رو کاملا خالی کردم و زیر آب گرفتم تا حشراتش کاملا بریزه و قارچ کش کاربندازیم پاشیدم، به فاصله یکی دو روز از تعویض خاک برگها کاملا آویزان شدند!! البته هیچگونه آفت و سوختگی و ریزش در برگها ایجاد نشده و فقط آویزان هستند!! آبیاری و اصول نگهداری رو از روز اول طبق راهنمایی های سایت شما شما انجام دادم. گلدان پشت پنجره است و پنجره بازه و روزانه آفتاب و نور دریافت میکنه. با غبار پاشی هم مشکل حل نشد! آیا ممکنه ریشه گیاه آسیب دیده باشه و گیاه درحال بازسازی ریشه باشه؟ آیا با دادن کود شیمیایی مشکلش حل میشه؟ لطفا راهنمایی بفرمایید، ممنونم
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقتتون بخیر .بله چون خاک از ریشه جدا شده گیاه دچار تنش شده و بهتره تا گیاه سرحال نشده از هیچ ماده شیمیایی استفاده نکنید .به مرور که آبیاری را منظم انجام بدید دوباره گیاه سرحال میشه و بعد از آن میتوانید کوددهی با آهن و سه بیست را بصورت دوره ای , هر دو هفته یکبار انجام بدید .بهتره به گیاه زمانی آب بدید که خاک گلدان خشک شده باشد داخل زیرگلدانی را از سنگریزه پر کنید و در آن آب بریزید بعد گلدان را روی سنگریزه ها قرار بدید به طوری که ته گلدان با آبِ داخل زیرگلدانی تماس نداشته باشه وآب فقط در زیرِ سنگریزه ها باشه .با این روش رطوبت گیاه بصورت یکنواخت تامین میشود .درست کردن جزیره میتواند مفید باشد .اگر سوالی در این مورد دارید در خدمتتونم .
سعید محمدی
سلام با توجه به توضیحات داده شده در کامنت قبلی و بکار گیری راهکار شما اما همچنان گیاهم نه تنها در وضعیت قبلی ست (تصویر ارسال شده) بلکه متاسفانه چند برگ پایینی اون در حال از دست دادن رنگ و زرد شدن است. دو سه برگ هم ریخته.(از کامنت قبلی تا امروز دوهفته میگذرد) آیا راهکار عملی وجود دارد تا گیاه را نجات دهم؟؟
کارشناس شماره ۱
سلام وقتتون بخیر . در این مدت آبیاری را به چه نحو و چه مقدار انجام میدادید ؟
سعید محمدی
در کامنت اولم توضیح کامل دادم خدمتتون. آبیاری با آب جوشیده شده و به دمای محیط رسیده انجام شده به گونه ای که در فاصله بین دو آبیاری خاک گلدان به عمق یک تا دو سانتیمتر خشک شده، غبارپاشی نیز هفته ای یک تا دوبار. زهکش گلدان هم مناسب است و زیر گلدان 4 تا 5 سوراخ بزرگ ایجاد کردم. مشکل از آبیاری نیست، چون بیش از یک ماه با همین روش آبیاری گیاه سرحال بود، ماجرا بعد از تعویض گلدان اتفاق افتاد. جزئیات رو در کامنت اولم شرح دادم.
کارشناس شماره ۱
منظور این بود که در هر نوبت آبیاری چقدر آب در گلدان میریزید ؟ لطفا بفرمایید کدوم شهر تشریف دارید ؟
سعید محمدی
در حدود دو لیوان به گونه ای که غرق آب نشود و بعد از آبیاری خاک گِل نشود. تهران هستم و گیاه را از بازار گل محلاتی تهیه کردم. با توجه به تجربه بعید میدونم مشکل از آبیاری باشه. آیا اسید هیومیک و کود سه بیست گیاه رو زنده میکنه یا در این وضعیت باعث نابودی میشه؟
کارشناس شماره ۱
فیکوس ها گیاهانی آبدوست هستند .اگر در هر نوبت آبیاری آب از زیر گلدان خارج نشه ممکنه گیاه سیراب نشه مخصوصا اگر خاک گلدان سبک باشه . آیا غیر از برگهای زیرین , جوانه های بالایی هم حالت پژمرده هستند ؟
سعید محمدی
کارشناس شماره ۱
نه کوددهی ممکنه تو این شرایط حالش رو بدتر کنه گلدان را به مدت نیم ساعت در ظرف آب قرار بدید و نتیجه ی کار را اطلاع بدید متشکرم
سعید محمدی
به گیاه آب فراوان دادم طوری که از ته گلدان بیرون زد، امروز هم بیش از 12 ساعت در جزیره قرار داشت و هنوز در جزیره است! قبلا هم عرض کردم مشکل آب نداره چرا که بیش از یک ماه با همین شیوه آبیاری گیاه سرحال بود. چند روز دیگه مجدد ترکیب خاک گیاه رو عوض میکنم و بنابر مطالعاتم در گوگل از اسید هیومیک استفاده میکنم،امیدوارم این بار پاسخ بگیرم وگرنه مجبورم گیاه رو قلمه کنم. از پیگیری های شما هم ممنونم.
کارشناس شماره ۱
سعی کنید از ترکیب خاک قبلی استفاده نکنید .ترکیب ِ کمی خاکباغچه و خاکبرگ و کمی ورمی کمپوست برای فیکوس مناسب هستش . در ترکیب خاک نیازی نیست پرلیت وجود داشته باشه . بهرحال خاک را تعویض کنید امیدواریم حال گیاهتون بهتر بشه . اینکه عنوان میکنیم که گلدان را در ظرف آب قرار بدید به خاطر اینه که اگر گیاه دچار تشنگی مفرط هستش , تشنگی اش برطرف بشه . اگر گیاه دچار تشنگی مفرط شده باشه با یکبار آبِ زیاد دادن , تشنگی اش به طور کامل برطرف نمیشه چون آب با بیرون رفتن از خاک , از دسترس گیاه خارج میشه و هدف از قرار دادن گلدان در ظرف آب اینه که ریشه نیم ساعت تا 45 دقیقه در آب قرار داشته باشه تا تشنگی اش به طور کامل برطرف بشه .گاهی اوقات بعد از تعویض گلدان به دلیل تفاوتِ بافتِ خاکِ قبلی با خاکِ جدید, گیاه به آبیاریِ متفاوتی نسبت به قبل نیاز پیدا میکنه . بهرحال امیدواریم با تعویض خاک مشکل گیاهتون برطرف بشه .