پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
بهاریه
تعداد سوال: ۲
تعداد بازدید ۶۰۵۳
سلام من 4 ماهه یک گیاه شفلرا برای محل کارم گرفتم خیلی ابتدا پربرگ و سرحال بود متاسفانه حدود 20 روزیه میبینم برگ ها بی حال شدن و بعد از اینکه خال قهوه ای روشون ابجاد میشه سیاه میشن و میریزن ، فک کردم امکان داره قارچ باشه سه بار به فاصله سه روز از اسپری بنومیل 5درصد استفاده کردم متاسفانه همون روند رو باز مشاهده کردم . نور گیاه مناسب هست و تو اتاق یه پنجره باز همیشه وجود داره برا تهویه هوا آبیاریشم دارم کنترل میکنم که بعد از خشک شدن بهش آب بدیم -اگه موردی هست راهنمایی بفرمایید
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقتتون بخیر . لطفا بفرمایید در هر نوبت آبیاری چقدر آب در گلدان میریزید و گیاه چقدر با پنجره فاصله داره ؟ آیا تمام مدت شبانه روز پنجره باز هستش یا فقط در ساعات کاری پنجره بازه ؟
کارشناس شماره ۱
گیاه دچار بیماری قارچی شده .استفاده از قارچ کش بدون تغییر محیط و شرایط نگهداری تاثیری نداره . خاک نامناسب , نوسان دمای محیط و گرم و سرد شدن هوای محیط و کم و زیاد شدن رطوبت و سایر عوامل محیطی در بروز بیماری قارچی موثر هستند . اگر در ترکیب خاک گلدان کوکوپیت داشته باشه این هم عاملی برای بروز این بیماری در مورد شفلرا میشه چون آب را زیاد در خود نگه میدارد . برگهای سیاه و آسیب دیده را از گیاه جدا کنید و بین دو آبیاری حتما اجازه بدید رطوبت خاک تا حدی کم شود و بعد آبیاری را انجام دهید . برای محیطی که دارید سانسوریاها و پتوس ها مناسب تر هستند تا گیاهانی که حالت درختچه ای دارند .اگر سوالی در این مورد دارید در خدمتتونم .
بهاریه
ممنون از راهنماییتون چه خاکی رو پیشنهاد میدید تا خاکش رو عوض کنیم و همچنین چه قارچ کشی و به چه روشی استفاده کنیم ؟
کارشناس شماره ۱
خاکش بهتره بافتی متوسط داشته باشه .در ترکیب خاکش , خاکبرگ و خاکباغچه و کمی ورمی کمپوست و کمی ماسه وجود داشته باشه خوب هستش .سمپاشی هم باید مقداری از سم را در حدود 1 قاشق چایخوری در یک لیتر آب حل کنید و روی گیاه اسپری نمایید .
بهاریه
کارشناس شماره ۱
سلام وقت شما هم بخیر .آبیاری به چه صورت هستش ؟ و آیا در ترکیب خاک گلدان کوکوپیت وجود داره ؟ آیا در اوقاتی که محل کار هستید , باز هم پنجره یا درب کنار گیاه باز هستش ؟
بهاریه
بله پنجره دائما باز هست ، آبیاری زمانی انجام میشه که خاکش خشک شده باشه ، تقریبا هفته ای یکبار، البته اینو بگم که ما ساکن شهر یزد هستیم و آب هوای گرم و خشک
کارشناس شماره ۱
خاکش بسترِ آماده ی کشت هستش ؟ اگر خیلی سبک باشه براش مناسب نیست .
بهاریه
سلام وقت شما بخیر، گلدون اول که خدمتتون عکسش رو ارسال کردم از محل کار به خونه منتقل کردم و بعداز استفاده از قارچ کش به یه روند پایدار رسید و تقریبا سرحال شد، حدودا دوماه بعد بخاطر مسافرت جابجاش کردیم و متاسفانه باز برگهاش بی حال و بعدم قهوه ای شدن از قارچ کش استفاده کردم فعلا تاثیری نداشته، به نظر شما علت دیگه ای داره مثل آفتی چیزی؟
کارشناس شماره ۱
سلام وقتتون بخیر .تو این دو ماه در محیط کاملا بسته و بدون تهویه قرار داشت ؟ آب ، در این مدتی که تشریف نداشتید چطور تامین میشد ؟
بهاریه
سلام مجدد، فقط دو هفته از محل خودش جابجا شده و تو این دو هفته ۴/۵روز یکبار آبیاری شده چون محل گرم و خشک هست، کنار پنجره هم بوده که تو روز ۵/۶ساعت بازه،به نظرتون میشه باز احیاش کرد؟
کارشناس شماره ۱
اگه ساقه اش سبز و سالم باشه بله میشه . برای قدم اول بهتره تمام برگهای آسیب دیده که خیلی بیحال شدن رو قطع کنید فقط دوسه برگِ قسمتِ بالایی گیاه باقی بمونه .بعد آبیاری را منظم کنید و هرزمان خاک گلدان خشک بود بهش اب بدید .فعلا از هیچ نوع کودی استفاده نکنید .به گیاه هوای تازه ی بیشتری برسونید و نتیجه ی کارتون رو از طریق همین تاپیک اطلاع بدید