پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
سید مجید حقیقت پژوه
تعداد سوال: ۱
تعداد بازدید ۶۹۲
سلام وقت بخیر یه چند تا عکس از سانسوریا براتون میزارم . لطفا راهنمایی کنید . از اسپاتی و گندمی ها هم براتون عکس میزارم . تازه خریدمشون و اطلاعاتم کمه . ممنون چرا نمیشه بقیه عکسها رو بفرستم . فقط یه عکس اجازه میده ؟
کارشناس شماره ۲
تعداد سوال: ۰
سلام وقت بخیر عکس هاتون رو به واتسپ این شماره ارسال بفرمایید ۰۹۱۸۳۱۶۱۰۲۸
کارشناس شماره ۲
وقت بخیر سانسوریا دچار بیماری قارچی شده که نیاز،هست قارچکش اسپری،بشه میتونید از،قارچکشی که در پیوست میزارم سه بار به فاصله سه روز اسپری کنید و برای جلوگیری از بیماری قارچی مراقب باشید زمان آبیاری آب روی برگ ریخته نشه این دو آبیاری اجازه بدید بیشتر از سه چهارم ارتفاع خاک گلدون خشک بشه بعد آب بدید و مراقب باشید آب از زیرگلدون خارج بشه گندمی و اسپاتی نیاز رطوبتی دارند و در صورت قرارگیری در محیط خشک دچار سوختگی برگ میشن برای تامین رطوبت میتونید از دستگاه بخور سرد استفاده کنید یابراش جزیره بسازید که اگر اشنایی با این روش ندارید بفرمایید تا توضیح بدم ابیاری اسپاتی و گندمی زمانیکه یک سوم خاک خشک بود انجام بشه
سید مجید حقیقت پژوه
چند روزه که دارم سانسوریا ها رو مراقبت میکنم . پیشرفت نداره مریضی . اگه پیشرفت نداره بازم نیاز به قارچ کش هست ؟ در مورد گندمی خوندم که برگاشون زرد میشه برای آب زیاده . از وقتی براشون جزیره گذاشتم اینجوری شد . رطوبت باید از طریق جزیره به گندمی برسه یا مه پاشی ؟ لطفا آبیاری و مه پاشی اسپاتی و گندمی رو یکبار دیگه بهم بگید . ممنون فقط نگران این هستم که عکس میزارم . این باید قارج کش بخوره ؟
کارشناس شماره ۲
وقتتون بخیر خیراگه لکه ها پیشروی ندارند قارچکش نمیخواد ولی حتما چک کنید طی چندروز اگه لکه ها بزرگ شدند یادربرگ های دیگه هم دیده شد قارچکس بزنید ابیاری زیاد و کم هردومیتونه باعث زرد شدن برگ ها بشه ولی جزیره اگر درست باشه باعث باتلاقی شدن خاک نمیشه مراقب باشید زیرگلدون روی سنگ های جزیره آب که میریزید تا اندازه ای نباشه که با کف گلدون در تماس باشه دراون صورت از انتها آب وارد گلدون میشع وخاک باتلاقی میشه میتونید عکس جزیره زیر گلدون رو ارسال کتید؟ ابیاری گندمی زمانیکه یک سوم خاک گلدون خشک بود انجام بشه
سید مجید حقیقت پژوه
میشه لطفا مه پاشی رو کامل توضیح بدید . و اینکه اگر برای سرخس و گندمی جزیره بزارم باز هم نیاز به مه پاشی هست ؟ اگر برای اسپاتی هم جزیره بزارم بازم مه پاشی میخواد ؟ راستی اون جای لکه های آب رو روی برگها با چی پاک کنم ؟ هر چی پاک میکنم دوباره بر میگرده . ماله چیه این لکه ها ؟ لطفا درباره کود دهی سانسوریا و گندمی و سرخس و اسپاتی هم بهم توضیح بدید . ممنون
کارشناس شماره ۲
وقت بخیر در منزل بخاطر نبود تهویه بالا بهتره مه پاشی انجام نشه و تامین رطوبت با روش ساخت جزیره یا دستگاه بخور سرد انجام بشه و اگر تهویه خوب بود غبار پاشی یا مه پاشی با اب تصفیه انجام بشه و از فاصله یک متری گیاه با ساخت جزیره نیاز به مه پاشی نیست البته جزیره به درستی باید درست بشه قطر زیرگلدونی برای جزیره باید سه برابر قطر گلدون باشه و اب روی سنگ ها با انتهای گلدون در تماس نباشه برای کوددهی در این فصل و زمستان میتونید سه ماه یکبار به همه گیاهاتون اسید هیومیک ماهی یکبار جلبک دریایی و 40 روز یکبار کود پتاسیم بالا و دوماه یکبار امینو اسید بدید
سید مجید حقیقت پژوه
وقت شما هم بخیر در مورد پاک کردن جای لکه های آب روی برگها چیزی نگفتید. اونا رو چطور پاک کنم ؟ و اینکه برای نگهداری سانسوریا و گندمی و اسپاتی و سرخس اگر در آینده نیاز به کود دیگه یا قارچ کش هم هست بفرمایید که من یکبار هزینه پیک بدم . لطفا در مورد راهنمایی کودها و قارچ کشها جنس خوب معرفی کنید تا نتیجه خوب بگیرم . من جای جزیره 3 برابری برای هر گلدون ندارم . میشه یک مقدار هم با گذاشتن خزه بین گلدونا و کمک گرفتن از رطوبت تولیدی اونا به نتیجه مطلوب برسم.
کارشناس شماره ۲
سلام وقت بخیر در رابطه با قرار دادن خزه نه اصلا اینکارونکنید چون باعث تجمع افت و حتی بیماری قارچی میشه اگر جزیره نمیتونید درست کنید یک ظرف آب کنار گلدون قرار بدید تا رطوبت مورد نیاز گیاهاتون تامین بشه و کودهای مناسب این فصل رو براتون در پیوست قرار میدم که برای همه گیاهاتون مناسب هست
کارشناس شماره ۲
برای پاک کردن جای لکه روی برگ ها میتونید در یک لیتر آب دوتا سه قطره آبلیمو بریزید و با اون برگ هارو پاک کنید
سید مجید حقیقت پژوه
راستی در مورد کود برای این کاکتوس کوچیکا هست که ارزونه و اندازه قطر گلدونشون 6 یا 7 سانته هم کامل راهنمایی بفرمایید که من میخوام سفارش بدم یکبار بگیرم که دوباره نیاز به خرید نداشته باشم. اگر برای گیاهانم کود شیمیایی بگیرم آیا نیازی هست که از کودهای طبیعی مثل پوست میوه و آب تخم مرغ آبپز و کودهای پرندگان و مرغی استفاده کنم ؟ و آیا استفاده از کود مرغی برای گیاهان آپارتمانی که گفتم درسته یا نه ؟
سید مجید حقیقت پژوه
آیا نیاز به قارچ کش برای گیاهانم ندارم ؟ میشه کامل جواب بدید ؟ من میخوام یکبار کودها و قارچ کشها را بخرم که هزینه ارسال برام بصرفه بشه . آیا میشه از کودهای مخصوص هر گیاه اگه هست استفاده کنم ؟ یا کودهای معرفی شده شما بهتره ؟ ممنون راستی این اسپاتی حالش بدتر شده و تعداد بیشتری از برگاش زرد شده . براش جزیره درست کردم و بغل یه سرخس و یه اسپاتی دیگه گذاشتم که برای اونا هم جزیره درست کردم . فاصله تقریبا 2.5 متر از پنجره جنوبی است . چیکارش کنم ؟
کارشناس شماره ۲
وقت بخیر در رابطه با استفاده از کودمرغی یاپوست تخم مرغ و ... اصلااااا توصیه نمیکنم نه تنها اثر مفید برای گیاهان آپارتمانی نداره میتونه اثر مضر هم داشته باشه و اسیدیته خاک رو بهم بزنه و جذب عناصر مختل بشه اصلا استفاده نکنید فقط کودهای مجاز استفاده ت بشه برای کاکتوس هم کود مناسب در پیوست قرار میدم کودپتاسیم بالا با غلظت نصف در این فصل توصیه میشه و ترجیحا در زمستان به کاکتوس کودندید
کارشناس شماره ۲
ببینید یککود برای همه گیاهان نمیشه توصیه بشه هرگیاه نیاز متفاوتی داره شما اسید هیومیک رو سه ماه یکبار امینو اسید دوماه یکبار جلبک دریایی ماهی یکبار میتونید برای همه گیاهان استفاده کنید ولی مثلا برای سانسوریا و زامیفولیا کودپتاسیم بالا و فسفر بالا هم نیازهست . برای کاکتوس وساکولنت پتاسیم بالا و بله این اسپاتی قارچکش میخواد و با توجه به پیشروی علایم باید ریشع بررسی بشه گیاه رو از ریشه خارج کنید اگر ریشه نرم و لزج بود قسمت های نرم جدا بشه بعد قارچکش به ریشه اسپری کنید و در خاک جدید(کوکوپیت،پرلیت،پیت ماس ورمیکمپوست) بکارید اولین ابیاری با قارچکش ابیاری دوم با اسید هیومیک انجام بشه
سید مجید حقیقت پژوه
سلام من علاوه بر هیومیک و امینو و جلبک که فرمودید کود پتاس بالا و فسفر بالا هم از سایت شما سفارش دادم. در ضمن قطره مخصوص سانسوریا و کاکتوس هم گرفتم . لطفا نحوه کود دهی برای سانسوریا و گندمی و اسپاتی و سرخس رو بوسیله کودهایی که خدمتتون عرض کردم خواهشا در چهار فصل به طور کامل بفرمایید که من دیگه مزاحم شما نشم . شما 4 مدل خاک فرمودید برای اسپاتی که درصد ترکیبش رو نمیدونم و اینکه چطور خاکها رو ضدعفونی کنم که بعدا مشکل قارچ و ... پیش نیاد . یعنی کلا روشی هست که خاک گلدون ضد عفونی بشه و من بی تجربه بتونم انجام بدم ؟ از قارچ کش میتونم برای بقیه گیاهانم که ظاهرا قارچ ندارن استفاده کنم برای پیشگیری ؟ با کودهایی که بهشون میدم استفاده کنم ؟ تداخل اثر ندارن با هم ؟ میگن برای ضد عفونی خاک یه قاشق تفاله چایی و یه قاشق ذغال با خاک قاطی کنیم ضد عفونی میشه درسته ؟ چه ذغالی ؟
سید مجید حقیقت پژوه
دوست عزیز شبت بخیر الان که اومدم خونه دخترم گفت که زیر یکی از سرخسها یه نقطه های سفیدی دیده که راه میرفتن . هزار پا هم زیر سرخس دیده . منم زیر برگهای یکی پتوسهای طلاییم پشه سیاه کوچک دیدم . چند تا دونه سیر گذاشته پای گلدونا و بعد از اون بهتر شده قضیه . لطفا راهکار این موارد رو بگید که من اگر قراره چیزی بخرم سفارش بدم که با خرید قبلیم یه جا برام بیارن . لطفا کامل بگید که من متوجه شم . لطفا عجله کنید . راستی ببخشید یادم رفت کود دهی پتوس طلایی رو هم بگید . ممنون شب بخیر
کارشناس شماره ۲
سلام وقتتون بخیر ببینید هر تاپیک مختص سوال یک گیاه هست که البته من سعی کردم چندین سوال قبلی در رابطه با چند گیاه رو پاسخ بدم ولی این همه حجم سوال در یک جا اصلا قابل پاسخ نیست مباحث کاملا مختلفه برای هر گیاه تاپیک جدا داریم لطفا سوالش رو در تاپیک خودش مطرح بفرمایید پاسخ میدم و در رابطه با ضدعفونی خاک اگر از جای مطمئن تهیه کنید نیاز به ضدعفونی نداره ولی برای اطمینان میتونید اولین ابیاری رو با قارچکش انجام بدید و اگر فضایی دارید که میتونید خاک رو مدت 24 ساعت در زیر آفتاب قرار بدید هم عالیه در رابطه با کود ها اسید هیومیک سه ماه یکبار برای همه گیاهان امینو اسید دوماه یکبار برای همه گیاهان جلبک دریایی ماهی یکبار به همه البته به سانسوریا و زامیفولیا و کاکتوس به شکل ابیاری فقط بدید پتاسیم بالا در فصل پاییز و زمستان 40 روز یکبار در بهار و تابستان 30 روز یکبار فسفر بالا هم فعلا تا اسفند ندید و از اسفند ماه به بعد 30 روز یکبار به همه گیاهان بدید و قارچکش هم جهت پیشگیری سه ماه یکبار به همه گیاهان میتونید بدید در رابطه با اضافه کردن زغال و هرماده دیکه هم خیر اصلا پیشنهاد نمیکنم و برای آفت گلدون سرخس هم کنفیدور رو از سایت تهیه کنید و قیقا طبق دستور توصیه شده روی بسته عمل کنید فقط زمان استفاده از ماسک و دستکش هم استفاده کنید
سید مجید حقیقت پژوه
سلام خداوند به شما و وقت بخیر . کارشناس عزیز من همه چیزهایی که فرمودید رو تهیه کردم که در عکس براتون قرار دادم . در مورد قارچ کش سوال دارم که این قارچ کش به صورت اسپری هست و من چطوری میتونم به صورت آبیاری که فرمودید استفاده کنم ؟ و اینکه آیا منظورتون از قارچ کش فانجیسید هست ؟ و اینکه گفتید هر سه ماه یکبار برای همه گیاهان استفاده بشه بصورت آبیاری هست دیگه ؟ شما سم کنفیدور رو برای مشکل سرخسم پیشنهاد دادید که من گفتم یدونه هزار پا دیدم و زیر گلدون یه نقطه های سفیدی دیدم که حرکت میکردن و خیلی ریز بودن . چند تا دونه دیدم . ولی آرد آلود نبودن . معمولی بودن . یه چیزی مثل خرخاکی ولی سفید و خیلی ریز . تمام برگهای سرخس رو بازرسی کردم و هیچ چیز خاصی ندیدم . ظاهرا اون موجودات ریز فقط زیر گلدون هستند و یا هنوز به برگها نرسیدن یا کاری با برگها ندارن . هزار پا هم همون یدونه بود و دیگه ندیدم . حالا با توجه به این شرایط اونو مصرف کنم یا نظرتون عوض شده ؟ در ضمن آیا اون سم رو درست برام فرستادید چون روش یه چیز دیگه نوشته ؟ شما کود دهی رو به صورت زیر گفتید : اسید هیومیک : هر سه ماه یکبار همه گیاهان - اسید آمینو : هر دو ماه یکبار همه گیاهان - جلبک دریایی : هر ماه یکبار همه گیاهان - سانسوریا و زامیفولیا و کاکتوس به شکل ابیاری - پتاسیم بالا : هر 40 روز یکبار همه گیاهان در پاییز و زمستان و در بهار و تابستان 30 روز یکبار – برای کاکتوس با غلظت نصف در فقط بهار و تابستان و پاییز - فسفر بالا : تا اسفند نمیخواد و بعد از اون 30 روز یکبار به همه گیاهان – قارچ کش : سه ماه یکبار همه گیاهان – دستور کود دهی بالا برای سرخس و پتوس و سانسوریا و گندمی و اسپاتی و کاکتوس درسته ؟ من قطره مخصوص سانسوریا و کاکتوس هم از شما خریدم . آیا با توجه به کودهای بالا باز هم احتیاجی به استفاده از اونا هست یا نه ؟ ممنون از شما
سید مجید حقیقت پژوه
سلام خداوند به شما و وقت بخیر . کارشناس عزیز من همه چیزهایی که فرمودید رو تهیه کردم که در عکس براتون قرار دادم . در مورد قارچ کش سوال دارم که این قارچ کش به صورت اسپری هست و من چطوری میتونم به صورت آبیاری که فرمودید استفاده کنم ؟ و اینکه آیا منظورتون از قارچ کش فانجیسید هست ؟ و اینکه گفتید هر سه ماه یکبار برای همه گیاهان استفاده بشه بصورت آبیاری هست دیگه ؟ شما سم کنفیدور رو برای مشکل سرخسم پیشنهاد دادید که من گفتم یدونه هزار پا دیدم و زیر گلدون یه نقطه های سفیدی دیدم که حرکت میکردن و خیلی ریز بودن . چند تا دونه دیدم . ولی آرد آلود نبودن . معمولی بودن . یه چیزی مثل خرخاکی ولی سفید و خیلی ریز . تمام برگهای سرخس رو بازرسی کردم و هیچ چیز خاصی ندیدم . ظاهرا اون موجودات ریز فقط زیر گلدون هستند و یا هنوز به برگها نرسیدن یا کاری با برگها ندارن . هزار پا هم همون یدونه بود و دیگه ندیدم . حالا با توجه به این شرایط اونو مصرف کنم یا نظرتون عوض شده ؟ در ضمن آیا اون سم رو درست برام فرستادید چون روش یه چیز دیگه نوشته ؟ شما کود دهی رو به صورت زیر گفتید : اسید هیومیک : هر سه ماه یکبار همه گیاهان - اسید آمینو : هر دو ماه یکبار همه گیاهان - جلبک دریایی : هر ماه یکبار همه گیاهان - سانسوریا و زامیفولیا و کاکتوس به شکل ابیاری - پتاسیم بالا : هر 40 روز یکبار همه گیاهان در پاییز و زمستان و در بهار و تابستان 30 روز یکبار – برای کاکتوس با غلظت نصف در فقط بهار و تابستان و پاییز - فسفر بالا : تا اسفند نمیخواد و بعد از اون 30 روز یکبار به همه گیاهان – قارچ کش : سه ماه یکبار همه گیاهان – دستور کود دهی بالا برای سرخس و پتوس و سانسوریا و گندمی و اسپاتی و کاکتوس درسته ؟ من قطره مخصوص سانسوریا و کاکتوس هم از شما خریدم . آیا با توجه به کودهای بالا باز هم احتیاجی به استفاده از اونا هست یا نه ؟ ممنون از شما
کارشناس شماره ۲
سلام وقتتون بخیر بله دستورات قبل دقیقا همون هست و درسته فانجیساید همون قارچکش هست که حهت پیشگیری سه ماه یکبار اسپری روی برگ استفاده بشه و جهت درمان هم اسپری هم کمی داخل خاک بدید و بله از کنفیدور دقیقا میتونید کمی داخل خاک بدید برای کنترل افات خاک و جهت پیشگگیری سه ماه یکبار اسپری روی برگ انجام بدید ببینید در صورت استفاده از کود فسفر بالا و پتاسیم بالا دیگه نیاز به استفاده از کود کاکتوس و سانسوریا نیست و اگر از اون کودهای مخصوص استفاده کردید دیگه پتاسیم بالا و فسفر بالا ندید همونا کفایت میکنه
سید مجید حقیقت پژوه
سلام . وقت بخیر . سانسوریا های من هزار پا گذاشته و هنگام آبیاری از زیر گلدون زدن بیرون . هم سم کاربالین سوین دارم و هم دیازینون و هم اینسک تیساید ( ظاهرا مسئول کارگاه شما گفته که همون کنفیدوره ) . آیا درسته ؟ سوین به صورت پودر هست و دیازینون و اینسک تیساید به صورت اسپری . کدومشون بهتره و چطور مصرف کنم ؟ آیا سمهای شیمیایی برای گیاه ضرر نداره ؟ یه کارشناس گفته با سوین سه بار هر هشت روز آبیاری کن . گفتم برای سانسوریا این میزان آبیاری زیاد نیست ؟ گفت مشکلی نداره . آیا درست گفته یا نه ؟ به گیاه آسیب نمیرسه ؟ آیا تشت آب بهتر نیست ؟ آیا موثر هست ؟ ارگانیک هم هست . اگه هست روشش رو کامل توضیح بدید . ممنون از شما
کارشناس شماره ۲
سلام وقتتون بخیر در مرحله اول یک ربع گیاه رو در تشت آب قرار بدید از زیر زهکش هزارپا خارج میشه معمولا هزارپا و صدپا در خاک هایی که ترکیب خاک برگ دارند ظاهر میشه پس بهتره از این نوع خاک استفاده نکنید یادرصورت استفاده حتما باافتکش ضدعفونی کنید . برای درمان با افتکش شما در هر بار سم پاشی نیاز نیست به اندازه اب ابیاری سم بدید اول گیاه رو ابیاری کنید و دو روز بعدش به اندازه نصف لیوان سم در خاک بدید همون ترکیب مشابه کنفیدور که تهیع کردید بدید عالیه