پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
سمر محبوب
تعداد سوال: ۳
عضویت: ۰۷-۰۹-۱۴۰۰
تعداد بازدید ۷۲۶
سلام وقتتون به خیر. ببخشید ما عید یک مانسترا خریدیم که سه تا برگ بزرگ داشت و ریشهی هوایی هم نداشت. اول گلدانش رو بزرگ کردیم بعد حس کردیم بی حال شد دوباره گلدانش رو کوچک کردیم اما نه به کوچکی گلدان اولش. بعد از چند وقت یک جوانه خیلی کوچک وسط ساقهی برگ وسطش زد، اما همونجوری در حد جوانه موند با این که خاک خوب براش تهیه میکنیم و کود سه ۲۰ هم میدهیم. خلاصه یک ماه پیش دیدم همونطور که در عکس میبینید انگار تبدیل به برگ شده بود جوانه ولی همونجوری چسبیده به ساقه اصلی خشک شده بود. خاکش رو عوض کردیم و هیومیک اسید دادیم. الآن باز دیدم انگار همون نزدیکی جای قبلی جوانه زده و برگی که خشک شده بود جدا شده و ساقهی زیرش به رنگ سبز تازه هست و ساقهی اصلی انگار داره دو تکه میشه. رنگ برگ ها هم سبز تیره و خوش رنگه و حالش به نظر خوب میاد. اینم بگم که نور خونهی ما کلاً خیلی کم هست متأسفانه و من با چنگ و دندون گلهام رو نگه میدارم😅🙈 این سری هم که خاکش رو عوض میکردیم دیدیم ریشه ها تقریباً گلدون رو پر کردن و قوی به نظر میرسیدن و دوباره تو همون کلدون کاشتیمش و گلدون عوض نکردیم. میخواستم راهنماییم بفرمایید که مانسترامون حالش خوبه و آیا به نظر شما داره برگ جدید میده؟ و کلاً چی کار کنیم که برگ بده؟ و این که ریشهی هوایی نداشتنش دلیلش چیه؟ برگ وسطی هم اینجوری بالاش افتاده طور هست از همون اول، البته احساس میکنم بعد از جوانه زدن یکم پایین تر هم اومده سرش
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
عضویت: ۳۱-۰۳-۱۳۹۹
سلام وقتتون بخیر لطفا بفرمایید نحوه ی آبیاری و رطوبت رسانی به چه صورت هستش ؟
سمر محبوب
تعداد سوال: ۳
عضویت: ۰۷-۰۹-۱۴۰۰
سلام مجدد وقتتون به خیر هر وقت خاکش خشک میشه آب میدیم بهش، البته چون گل بزرگی هست و گلدونش به نسبت براش کوچک هست، گلدونش رو گذاشتیم داخل یه گلدون بزرگتر که نذاره کج شه بیافته و ساقهها هم به گلدون بالایی تکیه دادن. به خاطر همین نمیبینیم که آب از گلدون خارج میشه یا نه. ولی همین خاک رو برای گلها دیگه هم استفاده کردیم آب از زیرش خارج میشه و زهکشیش خوبه. ریشه ها هم سالم بودن وقتی خاک رو عوض میکردیم. در مورد غبار پاشی و بخور هم قبلاً ها که احساس کردم جوانه زده انجام دادم ولی بعد یکی بهم گفت اشتباهه قطع کردم و فقط خاک رو آبیاری میکردیم. تا همین دو روز پیش که تو خونهی دوستم مانسترا دیدم و گفت غبار پاشی و بخور انجام بده دوباره شروع کردم. جزیره هم براش انجام نمیدم. راستی کنار ساقهها که حالت کنفی شده چند وقته شده من احساس میکردم خشک شده که اونجوری شده. خشک شده یا اونا ریشه هوایی کوچک هستن؟ چون تازه اینجوری شده قبلاً ساقهها کاملاً یک دست بودن
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
عضویت: ۳۱-۰۳-۱۳۹۹
علت کنفی شدن ساقه ها رطوبت کم هستش مانسترا ها گیاهانی رطوبت دوست هستند و کمبود رطوبت و آبیاری باعث خشک شدن لبه ی برگها و خشکی لبه ی ساقه یا همون کنفی شدن میشه . مانستراهایی که برگهای خیلی بزرگ دارند گیاهانی هستند که رشدشان خیلی آهسته است و فصلی که در آن اوج برگزایی , انجام میشه فصول گرم , اواسط بهار و تابستان هستش. در این فصل گیاه به ندرت برگ میده و ممکنه اصلا برگ نده و فقط شاداب بمونه . در مورد ریشه های هوایی , وقتی گیاه به سمت بالا رشد میکنه و برگدهی هم داره به مرور روی ساقه ریشه های هوایی تشکیل میشن . چون گیاه در حال بزرگ شدن هستش ریشه ها وظیفه ی رطوبترسانی و رساندن مواد غذایی به گیاه رو دارند . الان چون گیاهتون رشد قدی یا همون برگزایی نداره , ریشه های هوایی که قبلا در خاک قرار گرفته بودن در حال رساندن مواد غذایی به گیاه هستند .پس ریشه های هوایی که در خارج از خاک باید تشکیل بشن زمانی به وجود میان که گیاه رشد ساقه و برگ داشته باشه . فعلا فقط آبیاری و رطوبترسانی رو بصورت منظم انجام بدید .برای رطوبت رسانی بهتره از روش جزیره استفاده کنید .نیازی نیست تمام روشهای رطوبترسانی را با هم به کار ببرید یعنی یا روش جزیره و غبارپاشی را به کار ببرید و یا استفاده از دستگاه بخور , اما حتما براش رطوبترسانی رو انجام بدید . برای ساخت جزیره داخل زیرگلدانی را از سنگریزه پر کنید و در آن آب بریزید بعد گلدان را روی سنگریزه ها قرار بدید به طوری که ته گلدان با آبِ داخل زیرگلدانی تماس نداشته باشه وآب فقط در زیرِ سنگریزه ها باشه .با این روش رطوبت گیاه بصورت یکنواخت تامین میشود . فعلا در این فصل نیازی به کوددهی نداره . کلا برگ انجیری اگه خاکش خوب باشه و نور کافی بهش برسه و آب و رطوبت اش منظم باشه نیاز چندانی به کود نداره و به خوبی رشد میکنه . میتونید برای ایستاییِ گیاه براش قیم خزه ای در گلدان قرار بدید و گیاه رو به اون ببندید . این روش علاوه بر ایستایی , در رشد گیاه هم بسیار موثره .اگر سوالی در این مورد دارید در خدمتتونم .
سمر محبوب
تعداد سوال: ۳
عضویت: ۰۷-۰۹-۱۴۰۰
مرسی ممنون از توضیحات کاملتون☺️?? در مورد قیم خزهای دوتا عامل باعث شد انجام ندیم، یکی این که ترسیدیم اگر داخل خاک فرو کنیمش به ریشه ها آسیب بزنه، عامل دوم هم این که ساقههاش خیلی کلفت و غیر منعطف هستند ترسیدیم اگر بخوایم به قیم خزهای ببندیمش ساقهها بشکنن. در این مورد هم اگر بتونید راهنماییم کنید خیلی ممنون میشم☺️??
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
عضویت: ۳۱-۰۳-۱۳۹۹
میتونید قیم خزه ای رو از کنار گلدان (جایی که حدودا میدونید ریشه ی کمتری داره ) داخل خاک و نزدیک به ساقه قرار بدید و ساقه رو نبندید , اما باید محل رویش ریشه های هوایی به سمت قیم خزه ای باشه . با مرطوب نگه داشتن قیم خزه ای ریشه های هوایی خودشون به سمت قیم هدایت میشن و داخل خزه میرن .فقط قیم باید مدام مرطوب باشه .