پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
سعیده نوری
تعداد سوال: ۱
تعداد بازدید ۶۲۰
سلام،خسته نباشید من حدودچهارماهه یه زاموفیلیاخریدم ک دادم خاکشو عوض کردن توگلخونه.ازونموقع دوتاشاخه بهش اضافه شده اماحدودیک ماهه ک یه شاخه دوبرگش زرد شدوچهارروزمسافرت بودم برگشتم دیدم یه شاخه شش برگش هم زردشده ،ابیاری هردوهفته یباربوده،گلدون استوانه ای بلنده.چهارتالیوانم اب میدم اززیرش بیرون نمیادواینکه توخاکشم پرازکرم وهزارپاهست وزیرگلدونیم پشه سیاه ریزداره.مشکلش چیه چیکارکنم
کارشناس شماره ۲
تعداد سوال: ۰
سلام وقتتون بخیر دقیقا بسته بودن انتهای گلدان که آب ازش خارج نمیشه دلیل اصلی زرد شدن برگ گیاهتون هست زیر گلدون و نگاه کنید ببینید اصلا سوراخ زهکش داره؟
سعیده نوری
سلام مجدد.بله داره یه سوراخ،قسمت پایین گلدون روبرگ ریختن،الان دست زدم هنوز خیسه بااینکه دوهفته ازابیاری میگذره ،سطح خاک خشکه تادوبندانگشت
کارشناس شماره ۲
بله دقیقا همین حالت باعث میشه خاک انتهای گلدون همیشه باتلاقی باشه و این گیاه هم بسیار به خاک مرطوب حساسه و برای ابیاریش باید سه چهارم ارتفاع خاک گلدون خشک بشه بعد ابیاری بشه حتما زیر گلدون چهار سوراخ زهکش ایچجاد کنید گلدون رو تعویض کنید گلدونی با سایز کوچکتر و ارتفاع کمتر انتخاب کنید و لایه زیرین به جای برگ سنگریزه بریزید اینطوری گیاهتون سالمتر میمونه و بعد از تعویض گلدون و خاک اولین ابیاری با قارچکش انجام بدید و دومین ابیاری با اسید هیومیک تا تنش وارد شده به گیاه به کمترین حالت برسه
سعیده نوری
سلام.نمیشه توهمین گلدون باشه نصفشو سنگریزه بریزم؟واینکه چه خاکی بگیرم.واین دوتاشاخه ک زردشده ازکجای گیاه جداش کنم
کارشناس شماره ۲
بله میشه نصف گلدون سنگریزه باشه فقط حتما چهار سوراخ زهکش داشته باشه ریشه و ریزوم زو بررسی کنید اگر سالم بود قسمت زرد و خارج نکنید گاهی برگ زرد میشه ولی چون ریزوم سالمه پاجوش جدید داده میشه
کارشناس شماره ۲
ترکیب خاک کوکوپیت، پرلیت، پیت ماس و کمی ورمی کمپوست براش عالیه
کارشناس شماره ۲
سلام وقت بخیر ریزوم وریشه های پوسیده رو جدا کردید؟
سعیده نوری
بله جداکردم،سالم بودن زیادپوسیده نبودن فقط بازم اب دادم بعدازاینکه خاکشوعوض کردم وکاشتم توگلدون یه هفتس دیگه اب ندادم،زیرگلدونیم کیپه بهش نیازه سنگ بزارم زیرش یانه
کارشناس شماره ۲
بله حتما بین زیر گلدونی و گلدون سنگ بزارید و یک دور ابیاری با قارچکش هم انجام بدید
سعیده نوری
سلام وقتتون بخیر الان همون ساقه که پست قبل عکسشوگذاشتم داشت زرد میشدبرگاش الان ازپایین نرم شده، باراول که ازخاک بیرونش اوردم اصلا پوسیده نبودساقها،ولی بعدازاینکه خاکشوعوض کردم وابیاری کردم باقارچ کش این اتفاق افتاد.ساقه اصلیشم رنگ برگهاش داره زردمیشه،لطفا راهنمایی کنین چیکارکنم
سعیده نوری
یه سانسوریاابلق هم دارم که اونم ازخاک بیرون اوردم ریشهاش پوسیده بود جداکردم وبازکاشتم
کارشناس شماره ۲
سلام وقتتون بخیر زهکش گلدان باز هست؟ بعد از کاشت ابیاری اول با قارچکش انجام شد؟
سعیده نوری
بله زیر گلدون بازه و ابیاری اول نیز با قارچ کش بوده پیاز گل هم چک کردیم سفت بود
کارشناس شماره ۲
الان روند زرد شدن برگ ها بیشتر میشه؟ چون گاهی برگ ها کمی زرد میشه ولی ریزوم سالمه و پاجوش هم میده خصوصا اگر زرد شدن در برگ های قدیمی ترباشه اما اگر برگ های جدید باشه میتونه در اثر تنش ابی یا بیماری قارچی باشه
سعیده نوری
امشب بازم بیرونش اوردم متاسفانه کلاریشهاش پوسیده بود.باراول که برگاش زردشده بودکاملاسالم بودپیازوریشهاش ولی الان کلا ریشهاشو جداکردم بازکاشتم،شاخه های قدیمیش داره زردمیشه،شاخه اصلیشم رنگش کمرنگ شده،فک کنم کلاازبین بره
کارشناس شماره ۲
ببینید خاک رو تعویض میکنید؟ وقتی ریشه پوسیده هست یعنی این پوسیدگی به خاک هم منتقل شده پس نیاز هست خاک تعویض بشه قسمت پوسیده کامل جدا بشه تا قسمتی برسه که سفت هست و انتهای ریشه قارچکش بزنید و در خاک جدید و سبک مثل کوکوپیت پرلیت قرار بدید تا ریشه دار بشه و اولین ابیاری با قارچکش دومین ابیاری با اسید هیومیک باشه