پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
نجمه صادقی
تعداد سوال: ۱
تعداد بازدید ۲۶۳۷
سلام برگهای پایینی لیراتا من چند روزه زرد شده و از دیشب داره قهوه ای میشه گلدونش ۴۰ *۴۵ و من هفته ای یکبار بهش ۱/۵ لیتر آب میدم ۴متر با پنجره شمالی فاصله داره و پنجره نزدیکش هم اغلب بازه شهر یزد هم هستم خیلی سریع داره همه برگاش خال قهوه ای میزنه لطفا راهنمایی بفرمایید تا بیشتر خراب نشه
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقتتون بخیر ، رطوبترسانی به چه صورت انجام میشه؟ آیا محیط نگهداری گیاه گرم و سرد میشه ؟ خاک گلدان چه بافتی داره سبک ؟ نیمه سبک ؟ سنگین ؟
نجمه صادقی
سلام هنوز یک ماه نشده این گیاهو گرفتم و به تازگی بخور سرد براش گذاشتم و براش جزیره گذاشتم محیط هم بیشتر گرمه و گهگاهی شبا باد ملایمی میخوره خاکش هم به نظرم نیمه سبکه زمان آبیاری کم کم نفوذ پیدا میکنه و کلا یکدفه از زیر گلدون آب کمی بیرون اومد ترکیب خاکش هم نمیدونم خود گلفروش برامون گلدون کردن
کارشناس شماره ۱
با توجه به اینکه گلدان عمیق هستش مدتی ابیاری را با تست خشکی خاک انجام بدید ، میتونید از سیخ چوبی برای اینکار استفاده کنید . اگر تا یک سوم عمق گلدان ، خاک نسبتا خشک بود آبیاری را انجام دهید . مدتی به این طریق ازش نگهداری کنید و با ما در ارتباط باشید و وضعیتش رو اطلاع بدید . البته تمامِ این برگهایی که دچار آسیب شدن به مرور از بین میروند و میریزند و این طبیعیه ، چون برگها به شدت آسیب دیدند ، شما توجه تون رو بر برگهای بالایی و جوان معطوف کنید که بعد از کنترل آبیاری باز دچار این مشکل خواهند شد یا خیر ؟
کارشناس شماره ۱
قارچ ها زمانی به گیاه هجوم میآورند که شرایط محیطی یا نگهداری گیاه ، نامناسب باشه ، اگر شرایط تغییری نکنه ، استفاده از قارچ کش تاثیر چندانی نخواهد داشت .
کارشناس شماره ۱
بله محیطش هم مناسب نیست. بهتره گلدان به پنجره نزدیکتر باشه تا هم نور بیشتری دریافت کنه و هم بهش هوای تازه برسه ، سعی کنید در اطرافش هم فضای خالی به اندازه ی کافی وجود داشته باشه ، مثلا در این تصویر گیاه زیاد به راه پله نزدیکه و این میتونه براش مشکل ایجاد کنه ، گیاهانی که سایز بزرگ هستند به فضای خالیِ بیشتری در اطراف خود نیاز دارند .
کارشناس شماره ۱
برگهای جوان باید شاداب و سرحال باشن افتادگی برگها میتونه بعلت مناسب نبودن شرایط محیطی و مشکلات آبیاری باشه . با توجه به اینکه در فصل رشد قرار داریم بهتره هرزمان که یک سوم خاک خشک بود گیاه رو آبیاری کنید ، به اندازه ای آب در گلدان بریزید که چند قطره از ته گلدان خارج بشه .
نجمه صادقی
ممنون از پاسخگویتون یک موضوع دیگه اینکه چون گلدون جابجا شده خاک گلدون اولیه بسیار فشرده ست و خاکی که اطراف اون اضافه شده توی گلدون جدید نسبتا سبکه این موضوع میتونه توی آبیاری مشکل ایجاد کنه؟و اینکه آب به ریشه ها نرسه؟
کارشناس شماره ۱
بله .بافت خاک گلدان باید یکنواخت باشه و نباید قسمتی فشرده و با بافتی متوسط و قسمتی دیگه سبک باشه ، این موضوع میتونه اب رسانی به ریشه ها رو دچار مشکل کنه .
نجمه صادقی
سلام وقت بخیر برگهای بالایی هم گاهی یکی داره لبه هاش سوخته و یکیش هم وسط خال قهوه ای زده آبیاری با تست انجام میدم ۳ الی ۴ روز یکبار خاکش خشک میشه تا جایی بهش آب میدم که اندازه چند قطره از زیرش بیرون بیاد و کنار بپنجره آوردمش تهویه ش خوبه روزی یکبارم غبار روبی میکنم به نظرتون مشکل از کجاست؟
کارشناس شماره ۱
سلام وقتتون بخیر یکبار بهش قارچ کش سیستمیک بصورت آبیاری بدید ، کاربندازیم خوبه ، چقدر از خاک گلدون رو تست میکنید که خشک باشه ؟
نجمه صادقی
تقریبا یک سوم خاک گلدون اگه خشک بود بهش آب میدم و اینکه چند نقطه از خاک گلدون را با سیخ چوبی تست میکنم
کارشناس شماره ۱
تراس کاملا سایه و یا حیاط خلوت دارید ؟
نجمه صادقی
بله داریم منتها گلدون خیلی بزرگه و جابجا کردنش سخته
کارشناس شماره ۱
بهتره بهار و تابستون جاش رو تغییر بدید و با سرد شدن هوا در نیمه ی دوم سال به داخل منتقل اش کنید . اگه قارچ کش زدید و گیاه دوباره دچار لکه میشه یعنی شرایط محیطی هنوز براش مساعد نیست و باید شرایط براش بهتر بشه.
نجمه صادقی
سلام وقت بخیر یک گلدون افوربیا دارم به اندازه ۴۰*۲۲ خود گل هم یک متر ارتفاعشه ،لطفا بفرماییدبه چه میزان و با چه فواصلی آب میخواد تا ریشه دارای پوسیدگی نشه؟
کارشناس شماره ۱
سلام وقتتون بخیر برای آبیاری باید اجازه بدید خاک خشک بشه و بعد گیاه رو آبیاری کنید . لطفا عکس گیاه رو به همراه گلدان ارسال کنید