پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
هیوا شریفی
تعداد سوال: ۱
تعداد بازدید ۱۲۱۸
سلام،هفته پیش یک گیاه لیراتا پنج ساله از محلات خواهرم برام گرفت و بعدش برگها رو دستمال کشیده،وقتی بدستم رسید،یه برگ پایین لبه خشک و قهوه ای داشت،یه برگ وسط روش قرمز مایل به قهوه ای بود و برگ بالا پشتش قهوه ای بود.گفتن آبیاری در حد خارج شدن از انتها انجام شه کمی برگ بالا بهتر شد و کمی سبز شد،اما برگ وسط بیشتر شد و کناری ش هم لکه قرمز زده،و برگ های پایینی هم داره لبه هاشون خشک و قهوه ای میشه،گلدون توی سالن هست که پنجره شمالی داره اما فاصله ی زیادی داره از پنجره،پنجره گاهی باز میشه.آبیاری مجدد هنوز انجام نشده
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقتتون بخیر . گلدان را به پنجره نزدیک کنید این گیاه به نور زیاد و هوای تازه نیاز داره ، قرار دادن گلدان در حصیر میتونه برای گیاه مشکل ساز بشه بهتره گلدان را از حصیر خارج کنید . اگر خاک گلدان خشک هستش آبیاری رو انجام بدید ، برگی که تغییر رنگ داده احتمال داره از بین بره ، به گیاه هوای تازه و نور زیاد برسونید این موارد برای لیراتا ضروری هستش . بهش ماهی یکبار کود کلات آهن بدید
هیوا شریفی
ممنون،چه گ نوع گلدون و سایزی مناسبش هست؟هنوز خاک تره هست،یعنی برگای پایین که لب سوخته،خشک و قهوه ای شده با لکه های قرمز روی برگا قارچ نیس؟
هیوا شریفی
اونایی که گفتید رو انجام دادم،الان که توجه کردم،سه برگی که فلش زدم زیرش لکه های مشکی داره. برگهایی که قرمز یا لبه سوختگی دارن بخاطر نور و تهویه هوا اینطور شدن نمیشه کاری براشون کرد؟بنظرم روی خاک کمی شوره زده،از اب ولرم اما جوشیده نبود استفاده کردم.
کارشناس شماره ۱
چون گلدان داخل حصیر بوده تهویه به خوبی انجام نمیشده و گیاه در شرف بیماری قارچی قرار داشته ، میتونید یکبار از قارچ کش سیستمیک بصورت ابیاری استفاده کنید . اما قبلش یک لایه از سطح خاک رو بردارید و کمی خاک رو سیخک بزنید و زیر و رو کنید و اجازه بدید خاک نسبتا خشک بشه ، بعد که رطوبت خاک کم شد و زمان آبیاری گیاه رسید میتونید با محلول قارچ کش بهش آب بدید ، یکبار کافی هستش ، در داخل منزل و در معرض نور زیاد و شدید اینکارو انجام ندید .
هیوا شریفی
کارشناس شماره ۱
بله برگهای قهوه ای به مرور میریزند . قارچ کش کاربندازیم یک قارچ کش سیستمیک هستش . ساقه ی سالم ، نباید رنگش کدر و یا سیاه باشه و زمانی که برگ ازش جدا میشه باید ازش شیره ای سفیدرنگ خارج بشه .
هیوا شریفی
شیره ای ازش خارج نشد،گیاه پنج ساله ست و مادر و برگ از پایین ترین قسمت جدا شد.اینکه شیره نداشت بخاطر سن گیاه و اینکه برگ مال قسمتهای پیرتر ساقه بوده نیست؟کلا ساقه با افزایش سن حالت چوبی داره؟
کارشناس شماره ۱
بله حالت چوبی پیدا میکنه اما به مقدار کم باید شیره خارج بشه ، فعلا مواردی که در کامنتهای قبلی بیان شد رو انجام بدید و از طریق همین تاپیک وضعیتش رو اطلاع بدید .
هیوا شریفی
سلام،مجدد.روزتون خوش. طبق فرموده شما موعود ابیاری گیاه و تشنگی با قارچ کش گیاه رو آبیاری کردم تقریبا نیم لیتر آب دادم و نذاشتم آب از ته گلدان خارج شه ترسیدم زیاد بشه آب.برگها تقریبا بیشترشون لبه سوختگی دارن،و کم کم حالت خشک و شکننده پیدا میکنن اون قسمتها. برگها یه مقدار حالت افتادگی پیدا کردن. با اینکه تازه آبیاری شده. بخاطر احتمال قارچ هم روی برگها رو تمیز نکردم.
کارشناس شماره ۱
عرض ادب وضعیت تهویه و نور رو تغییر دادید ؟
هیوا شریفی
بله،نزدیک پنجره شمالی هست،پنجره به فاصله ۴متر تقریبا تو روز بازه،بجز این دو روز کنتر چون باد شدید و سردی میومد.
کارشناس شماره ۱
پنجره ی جنوبی نور بیشتری داره فاصله ی ۴ متر از پنجره خیلی زیاده بهتره نزدیکتر باشه .
هیوا شریفی
نه،فاصله ی نوری با پنجره یک متر هست،اما برای اینکه در معرض باد سرد و مستقیم (شهر شهریار) قرار نگیره پنجره ای که فاصله بیشتری داره برای تهویه باز میکنم.موقعی که خاک رو زیر و کردم برای خشک شدن،یه هزارپا کوچیکم دیدم
کارشناس شماره ۱
گیاه جزیره داره ؟
هیوا شریفی
نداره.از بخور سرد استفاده میکردم،اما چون احتمال قارچ می رفت،تمیز کردن برگ و بخور رو انجام ندادم دیگه .الان فک میکنم برگها شکننده داره میشه و خیلی کثیف شدن. خاک ،کرم و هزارپا هم داشت.
کارشناس شماره ۱