پاسخگویی به سوالات شما حداکثر تا ۲۴ ساعت
نونا فرج پور
تعداد سوال: ۳
تعداد بازدید ۱۹۳۲
سلام،وقتتون بخير،من يك آگلونما برفى ٥ماهه خريدم،همون اول گلدونش رو عوض كردم،بعد از ده روز برگهاش وسطشون لكه مثل خشكى ايجاد شد،پرسيدم،گفتن قارچى شده،يك دوره كامل قرچ كشيش كردم،جزيره داره،غبار پاشى هر ٢-٣ روز ميكنم،آبيارى هم وقتى خاكش خشك ميشه،بعد از ٢هفته باز از همون لكه ها ايجاد شد،بازم قارچ كشى كردم،بعد از ٢هفته دوتا از برگهاى قديمى پايينش زرد شد،كندم،دوتا از برگهاى وسطش هم از نوك كم كم زرد شد و قهوهايى شد،اما در حده همون سره برگ اينجورى شد،كل برگ نشد،گفتم شايد خاكش ضعيف شده،كود ٣بيست بهش دادم،بعد از ده روز مجدد يك برگ ديگش زرد شد از نوك ،بازم ٣بيست دادم،در كل دوبار ٣بيست دادم،ب فاصله دوهفته،بعد از دوهفته باز گفتن شايد قارچى شده،الان دوبار ب فاصله يك هفته قارچ كش براش استفاده كردم،ديروز هم باز يك برگ قديمش ك چند روز بود زرد شده بود،كندم،امروز باز ديدم دوتا برگ ديگشم داره از نوك زرد ميشه،چيكارش كنم؟ميترسم خراب شه در ضمن بهم گفتن ٦-٧سانت خاكش رو با چنگال شخم بزن شايد كرم يا هزارپا داشته باشه،ك اينكارم كردم،نداشت ببخشيد طولانى گفتم،خواستم كامل بگم تا بيشتر بتونيد كمكم كنين
کارشناس شماره ۱
تعداد سوال: ۰
سلام وقتتون بخیر .گیاه رو کامل از خاک دربیارید .خاک اطراف ریشه رو کامل بشورید و از ریشه های تمیز برام عکس بفرستید .
نونا فرج پور
بخوام از خاك درش بيارم،خراب نميشه؟بعد باز بخوام بكارمش تو خاك،بايد تو خاك جديد بكارمش؟ميشه قارچ كشم خوب نبوده باشه؟
کارشناس شماره ۱
نگران نباشید .باید وضعیت ریشه بررسی بشه .
نونا فرج پور
خوب نميخواد بعد از بررسى ريشه تو خاك جديد بكارمش؟چون خاك ندارم،بايد تهيه كنم،اگر بايدتو خاك جديد بكارمش،چ خاكى براش بگيرم؟ك وقتى ريشه رو چك كردم،توش بكارمش
نونا فرج پور
اينم ريشه هاش،از خاك آوردم بيرون،اما چون ديدم پوسيدگى نداره،خيلى خاك رور ريشه رو خالى نكردم،كف گلدون هم جاى زهكشاش سنگ گذاشتم تا باز بمونه،الان چيكار كنم،با قارچ كش سيرابش كنم؟يا با آب؟
نونا فرج پور
ببخشيد چون جواب نداديد،منم چون موقع آبيارى گياهم بود و صبح هم از خاك درش آورده بودم،سيرابش كردم،فقط اينكه اين زرد شدن ب غير از قارچ يا كود نامناسب،ميتونه از آبيارى كم باشه؟آخه من هيچوقت اندازه ايى آب نميدادم ك از ته گلدان خارج بشه،اما امروز اينكار رو كردم،ميگم شايد كامل آبش نميدادم،ميشه زودتر جواب بديد؟آخه باز امروز از صبح يكى ديگه از برگهاى قديمش ك پايينه زرد ميشه،اما نه مثل اونايى ك عكسش رو فرستادم،كل برگ داره كم كم زرد ميشه،نگرانم ك خراب بشه
کارشناس شماره ۱
وقتی گیاه را از گلدان درآوردید وضعیت ته گلدان به چه صورت بود آیا خاک ته گلدان کاملا خیس و مرطوب بود یا اینکه فقط کمی رطوبت داشت ؟ اگر از دوز کود بالا استفاده کرده باشید زردی برگها میتواند به همین علت ایجاد شده باشد . البته آبیاری کم و زیاد هم میتواند باعث ریزش برگها شود . ای کاش گیاه را دوباره نمی کاشتید و عکس ریشه را ارسال میکردید خدمتتون عرض کرده بودم که نگران نباشید گیاه خراب نمیشه . پاییز و زمستان زمان کوددهی به گیاهان آپارتمانی نیست بهتر است کوددهی را متوقف نمایید . اگر گیاه در اثر دوز بالای کود به این وضعیت دچار شده باشد چاره ای جز صبر کردن ندارید تا گیاه این تنش را از سر بگذراند . و اگر گیاه در اثر افراط و تفریط در آبیاری به این مشکل دچار شده باشد با کنترل آبیاری باید رفته رفته حال گیاه بهتر شود .
نونا فرج پور
سلام مجدد،عكس ريشه گياه بالاتر هست،مگه ديده نميشه؟خاكش كمى مرطوب بود،خيس نبود،كود هم الان نميدم بهش،آخرين بار عرض كردم خدمتتون حدوداً يك ماهه پيش بود،فقط ميشه بگيد ك آبيارى بايد اندازه ايى باشه ك از ته گلدون خارج بشه يا خير؟كود يك قاشق غذاخورى سرپُر تو ١.٥ليتر آب حل كردم،الان من ديگه قارچ كش ندم؟
نونا فرج پور
انگار اون قسمتهاى برگش نازك شده،اين برگاش براى اينكه از خاك درش آوردم،اينجورى نشد؟توروخدا زودتر جواب بديد
کارشناس شماره ۱
وقتتون بخیر .اگر سایز گلدونتون بزرگه نیازی نیست انقدر بهش آب بدید که آب از زیر گلدون خارج بشه همینقدر که اطمینان داشته باشید به ریشه ها آب رسیده کافیه . بین دو آبیاری اجازه بدید خاک گلدان حتما خشک بشه و محیط تهویه ی خوبی داشته باشه . موقع آبیاری سعی کنید در این فصول روی برگها آب ریخته نشه . چند روزی با رعایت موارد فوق از گیاه مراقبت کنید .ببینید تغییری در گیاه به وجود میاد یا خیر ؟
نونا فرج پور
ببخشيد عكس ريشه هاش رو ديديد؟همينطور برگهايى ك امروز اينجورى شد؟
کارشناس شماره ۱
بله وضعیت ریشه بد نیست .هنوز غبارپاشی را انجام میدهید ؟ زمانی که گیاه را درآوردید وضعیت خاک ته گلدان از نظر رطوبت و خیسی به چه صورت بود ؟ کمی رطوبت داشت یا زیاد خیس بود ؟
نونا فرج پور
غبار پاشى هر دو سه روز،ته گلدان خاك كمى رطوبت داشت،زهكش را هم باز گذاشتم،فقط برگهاى جديد ك گفتم نازك شده بخاطره از خاك در امدن اينطور شده يا خير؟عكسشون رو بالا فرستادم
کارشناس شماره ۱
نه به این علت نیست .چون آگلونما برفی زیاد گیاه حساسی نیست . غبارپاشی را هم فعلا قطع کنید . آخرین باری که از قارچ کش استفاده کردید کی بود و از چه قارچ کشی استفاده کردید؟
نونا فرج پور
آخرين بار پنجشنبه گذشته بود،ك اسپرى كردم ب برگهاش،كاربندازيم هستش
کارشناس شماره ۱
کاربندازیم رو باید با آبیاری به گیاه بدید .اسپری کردن قارچ کش رو هم متوقف کنید . این آسیب در اثر استفاده ی زیاد از سم هم میتونه ایجاد شده باشه .سمپاشی باید یک یا دوبار در زمان ابتدای بیماری ,انجام بشه و بین سمپاشی اول و دوم دو هفته فاصله باشه . فعلا استفاده از سم و اسپری کردن آب روی برگها را قطع کنید و آبیاری را طبق موارد توصیه شده انجام بدید.برگهایی که زیاد آسیب دیده اند را قطع کنید از هیچ نوع کودی هم استفاده نکنید .مدتی گیاه را زیر نظر داشته باشید و وضعیت اش را از طریق همین تاپیک به ما اطلاع دهید .متشکرم
نونا فرج پور
چشم،ممنونم،برگهاش هيچكدوم كامل زرد نيس،قطع كنم؟ببخشيد اذيتتون ميكنم،انشاالله با كمك شما درستش كنم
کارشناس شماره ۱
اگه آسیب دیده نیست نیازی به قطع کردن نیست . خواهش میکنم انجام وظیفه است . موفق باشید .
نونا فرج پور
ممنونم،شب خوبى داشته باشيد
نونا فرج پور
سلام مجدد،وقتتون بخير،ببخشيد من آگلونمام رو ك از خاك بيرون كشيدم،دوباره كاشتم،انگارى قسمت بيشترى از ساقه نسبت ب قبل بيرون از خاكه،و اينكه خيلى خاك رو فشار ندادم،و انگار سريع آب از زهكش خارج ميشه،و زودتر خاك خشك ميشه نسبت ب قبل،ايراد نداره؟ واينكه امروز ٨ تا برگ ازش ك زرد شده بود،كندم،در واقع تمام برگهاى خرابش رو كندم،داره سه تا برگ با. ميكنه،بنظرم از برگهاى قبلش كوچيكتره،كاريش نميخواد بكنم؟ يكى از برگهاى جديدش ك تازه باز كرده و از برگهاى قبلش كوچيكتره،افتاده رو ب پايين،علتش چيه؟ عكس هم نماى كلى گلدانم هست
کارشناس شماره ۱
وقتتون بخیر . ظاهرا که گیاهتون شادابه , افتادگی برگی که تازه باز شده میتونه بعلت نوسان دمای محیط و یا گرم بودن محیط باشه . دقت داشته باشید که گرما همیشه در بالای محیط قرار میگیره پس اگر گلدان در سطح بالا (مثلا اپن آشپزخانه , یا روی میز) قرار داشته باشه گرمای بیشتری بهش میرسه و ممکنه کمی باعث تغییر حالت برگها بشه . اینکه طوقه ی گیاه کمی بیرونه ایرادی نداره فعلا آبیاری را منظم و همزمان با خشک شدن خاک انجام بدید .اگر خاک گلدان مواد غذایی نداره میتونید ماهی یکبار بهش سه بیست بدید و از بهار به بعد هر دو هفته یکبار بهش کود بدید .
نونا فرج پور
خيلى ممنونم ازتون،فعلاً تصميم دارم يك هفته ايى هم صب كنم،بعد بهش كود بدم،بنظرتون اسيد هيوميك خوبه بدم؟يا سه بيست؟